PlayStation 5, 10 Milyon Satış Rakamına Ulaştı

29.07.2021 10:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Interactive Entertainment, 12 Kasım 2020’de piyasaya sürülen en yeni nesil oyun konsolu PlayStation®5'in (PS5™) dünya genelinde 10 milyondan fazla* sattığını duyurdu. Şirket tarihinin en hızlı satılan oyun konsolu olan PS5, PlayStation®4'ü (PS4™) geride bırakmayı başardı.
 
SIE ayrıca PlayStation Studios oyunlarıyla ilgili de aşağıdaki bilgileri paylaştı:
 
- InsomniacGames’tenMarvel’sSpider-Man: Miles Morales, satışa sunulduğu 12 Kasım 2020’den bu yana 6,5 milyon* sattı.
- San Diego Studio'nun hazırladığı MLB® The Show™ 21, tüm platformlarda yakaladığı 2 milyon* satış rakamıyla organizasyon tarihinin en hızlı satılan oyunu oldu. 16 Nisan 2021’de piyasaya sürülen oyun, 4 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.
- Büyük beğeni toplayan Housemarque imzalı Returnal, 30 Nisan 2021’den buyana560 bin* sattı.
- InsomniacGames’tenRatchet & Clank: Rift Apart, satışa sunulduğu 11 Haziran 2021’den bu yana 1.1 milyon* kopya sattı.
 
Sony Interactive Entertainment CEO’su JimRyan, “PS5’i bu kadar hızlı benimseyen tutkulu PlayStation hayranlarına ve inanılmaz oyun deneyimlerini platformumuza taşıyan yayıncı ve iş ortaklarımıza minnettarım” dedi. PlayStation 5’in önceki konsollara göre daha fazla kullanıcıya ulaştığını belirten Ryan, “PS5’e olan talep hala arzın üzerinde olduğu için önümüzde yapılacak çok iş var. Dünya genelinde oyun endüstrisini ve birçok sektörü etkileyen olumsuzluklar devam ederken, tedarik sağlamak SIE’nin bir numaralı önceliği olmayı koruyor” ifadesini kullandı.

Önümüzdeki dönemde PlayStation Studios’tan beklenen özel oyunlar arasında Santa Monica Studios’tan yeni God of War, Polyphony Digital’den Gran Turismo™ 7 ve Guerrilla Games’ten Horizon Forbidden West yer alıyor. SIE'nin iş ortaklarının merakla beklenen oyunları ise şöyle: Electronic Arts'tan Battlefield 2042, Bethesda'dan DEATHLOOP, Ubisoft'tan Far Cry®6 ve Ember Lab'den Kena: Bridge of Spirits.
 
basın bülteni 

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 2 Dk önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 1 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 2 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 2 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 15 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler