PlayStation 5'te Görmeyi Beklediğimiz PlayStation'a Özel Oyunlar

20.10.2019 01:41 Özgür Eroğlu


Geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5'in duyurusu resmi olarak yapıldı ve konsolun 2020'nin tatil döneminde yani Kasım - Aralık ayı gibi geleceğini öğrendik. Konsolun kullandığı teknolojiden sonra en merak ettiğimiz konu ise yeni nesilde göreceğimiz oyunlar. Sony yine büyük ihtimalle yeni IP'leri yeni nesilde de bizlere sunacaktır ama biz bu yazımızda PlayStation 4 döneminde çıkan ve devamının gelmesini istediğimiz oyunları listeledik. Death Stranding, Last of Us ve Ghost of Tsushima oyunlarının devamını listeye eklemiyoruz çünkü oyunları daha görmedik. Ama listemizin sonunda kısa bir şekilde değineceğiz.

Detroit: Become Human

Quantic Dream'in geliştirdiği oyun olup olmadığı tartışılan yapım. Eğer oyun olarak kabul edilecekse bu tarz yapımlar, türünün en iyi örneği diyebiliriz. Grafik açısından mükemmel, hikâyenin dallanıp budaklanması konusunda yeterli olan bu oyunun devamını görür müyüz bilmiyoruz ancak geliştirici firma mutlaka yeni bir oyun yapacaktır.
 
 

Horizon Zero Dawn

Çıktığı yılın en iyi oyunlarından biri olsa da bazı haklı eleştirilere maruz kalan oyun her şeye rağmen gayet güzel bir oyundu. Geçtiği evren açısından oldukça ilgi çeken oyunun sorunları ise oynanış çeşitliliğinin kısıtlı olması ve oyunun belli bir süre sonra biraz sıkması. Geliştirici firmanın ilk oyunda gördüğü hataları devam oyununa eklemeyip hali hazırda güzel yaptığı şeyleri geliştirirse ve oynanış anlamında biraz daha çeşitlilik eklerse yine çıktığı yılın en iyi oyunlarından biri olur.
 

Bloodborne

Stüdyonun kendi yarattığı Souls tarzı oyunların en iyilerinden biri belki de en iyisi. Görece diğer oyunlarına göre kolay olan, atmosferi ve arkasında yatan hikayesi konusunda oldukça başarılı olan yapım çoğu oyuncuya bu türü sevdirmişti. Geliştirici stüdyodan tek istediğimiz zaten güzel yaptıkları şeyi korumaları ve belki birkaç yenilik.
 
 

Spider-Man

Insomniac Games'in geliştirdiği son dönemlerin en eğlenceli oyunlarından birisi Spider-Man. Hikaye olarak klasik bir Spider-Man hikayesine sahip olan oyun dövüş mekaniklerinin az da olsa çeşitlilik konusunda yetersiz olması (tekrar ediyoruz "az" da olsa), yan görevlerin ciddi anlamda belirli bir yerden sonra sıkması dışında hiçbir sorunu olmayan oyun. Grafik anlamında çok başarılı, oyun fiziği olarak karakterin yere rahat düşmesi dışında çok iyi olan ama en önemli ve en iyi olan özelliği Spider-Man ile çok rahat ve eğlenceli bir şekilde ağ atmanın mükemmel olduğu yapımın devamında, yan görevler üzerinde biraz daha durulursa gerçekten müthiş bir oyun bizi bekliyor olur.
 
 

God of War

Geçtiğimiz yılın en iyi oyunu seçilen oyun God of War. PlayStation ve oyun dünyası için her zaman en iyilerden biri olan oyun büyük bir yeniliğin ardından tekrar piyasaya sürüldü. İlk başta çoğu kişiyi korkutsa da oyunu oynayınca hepimiz gördük ki eski oyunlardan bile daha iyi olan bir oynanışa sahip. Zaten iyi olan hikayesi yine çok iyiydi ve üstüne bir de yeni grafikler, yeni ve mükemmel oynanışla birlikte gerçekten sadece geçen yılın değil, oyun dünyasının en iyi oyunlarından biri olmayı başardı. Beklediğimiz yeni oyunda ise hiçbir değişikliğe gerek yok hikayenin devamını görsek yeter.
 
 

Bonus

Yazının başında da bahsettiğimiz gibi Death Stranding, Last of Us ve Ghost Tsushima oyunlarının devamını eklemedik çünkü daha çıkmadılar. Death Stranding’in devamını büyük bir ihtimalle yeni neslin sonuna doğru göreceğiz, Kojima’da oyunların devamının yapılmasının şart olduğunu söyledi zaten.

Sizin yeni nesilde PlayStation’a özel olarak beklediğiniz oyunlar hangisi?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 31 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 12 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler