PlayStation 5'ten İlk Resmi Detaylar

16.04.2019 16:05 Gazali Çetinkaya

 
Amerikan dergisi Wired, Sony Interactive Entertainment'ın Foster City, California'daki ofisini ziyaret ederek konsolun baş mimarı Mark Cerny ile "PlayStation 4'ün yerini alacak henüz isimlendirilmemiş konsol" hakkında konuştu.
 
Konsol 8 çekirdekli 7 nanometrelik 2 mikro mimarisini kullanan üçüncü nesil AMD Ryzen tabanlı bir CPU ve ışın izleme teknolojisini destekleyen AMD Radeon Navi tabanlı bir GPU tarafından güçlendirilecek. Cerny 8K grafikler ve fiziksel medya desteğinin olacağını ve "çarpıcı biçimde farklı bir ses deneyimi" sunacak yeni 3D ses teknolojisinin de CPU'nun bir parçası olacağını söyledi.
 
Konsol ayrıca solid-state drive yani katı hal diskine sahip olacak. Şu anda PC'de mevcut olan tüm SSD'lerden daha hızlı bant genişliğine sahip olacağı belirtilen bu SSD uzun yükleme sürelerini ve oyun içindeki hızlı seyahat sürelerini kısaltacak ve oyuncuların çok oyunculu maçlara daha hızlı girmelerini sağlayacak. Örnek olarak Marvel's Spider-Man'in PlayStation 4 üzerindeki hızlı seyahat süresi 15 saniye civarındayken yeni nesil PlayStation konsolunun geliştirici kitinde bu hız 0.8 saniyeye düşürülmüş.
 
Ve uzun zamandır konuşulan geriye uyumluluk nihayet doğrulandı. Yeni nesil PlayStation konsolu PlayStation 4 oyunları ile uyumlu olacak ve PlayStation VR'ı destekleyecek.
 
Cerny herhangi bir çıkış tarihi vermedi fakat 2019'da çıkmayacağı kesin olarak belirtildi. Son olarak, ileride çıkacak olan PlayStation 4'e özel oyunların ayriyeten yeni nesil PlayStation'a da çıkabileceği işaret edildi, özellikle Kojima Productions tarafından geliştirilen Death Stranding'in.
 
Temel bilgiler bunlar. Daha fazlasına Wired'ın websitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.  

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 149 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 58 Dk önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 1 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 2 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 2 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 15 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler