PlayStation VR2 Üretiminin Durdurulduğu Bildirildi!

18.03.2024 19:14 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony tarafından kullanıcılara sunulan ve sanal gerçeklik cihazı olarak karşımıza çıkan PlayStation VR2 için yeni haberler ortaya çıktı. Bloomberg tarafından hazırlanan yeni bir raporda, sanal başlığın üretiminin durdurulduğu ve bu durumun az miktardaki satışlardan kaynaklandığı açıklandı.
 
PlayStation VR2 için birinci taraf oyun desteği oldukça zayıf 
 
 
 
Ortaya çıkan raporla beraber 2023'te piyasaya sürülmesinden bu yana her çeyrekte giderek azalan satış rakamlarına vurgu yapan Bloomberg aynı zamanda cihazın üretiminin tamamen durdurulduğunu açıkladı. Bildiğiniz üzere bu cihaz 550 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan Sony, bugüne kadar kaç adet sattığını henüz resmi olarak açıklamıyor.
 
Araştırma firması IDC tarafından ortaya çıkan bilgilere göre satışların bir hayli yavaşladığı ve Mart 2023'ün sonuna kadar yaklaşık olarak 270.000 adet sattığı belirtiliyor. Sony daha önce sanal başlığın ilk 6 hafta boyunca yaklaşık olarak 600.000 adet sattığını iddia etmişti. Bloomberg'in raporunda IDC, satışların 2023'ün ikinci çeyreğinde 435 bine, üçüncü çeyrekte 343,6 bine ve ardından dördüncü çeyrekte 325,2 bine düştüğünü tahmin ediyor.
 
Sony'nin bu başlık için oyun desteği bir hayli zayıf. Başlık piyasaya sürüldüğünde Horizon: Call of the Mountain'ı ve Gran Turismo 7 için bir VR güncellemesi yayınlandı ve böylece başlıklarda yerini aldı. Ancak bu güncellemelerin haricinde şu ana kadar sadece Firewall Ultra oyunu kullanıcılara sunuldu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler