PlayStation VR2'nin 2023'te Çıkacağı Bildirildi

12.04.2022 21:23 Mehmet Tandoğan

 
 
Bu yılın Ocak ayında Sony Interactive Entertainment, PlayStation'ın yeni nesil sanal gerçeklik başlığının PlayStation VR2 olarak adlandırılacağını resmen açıklamıştı. Bu kapsamda Guerrilla Games ve Firesprite yeni başlığa özel VR oyunu Horizon Call of the Mountain'ı da duyurmuştu. Ancak herhangi bir tarih verilmemişti.
 
Şimdi ise Display Supply Chain Consultants CEO'su Ross Young, Twitter aracılığıyla Sony'nin gecikme yaşayacağını ve PlayStation VR2'nin 2023'e kadar çıkmayacağını öne sürüyor. Young, 2023 yılında Sony'nin sanal başlık satışlarında büyük bir sıçrama yaşayacağını öngörüyor.  
 
Gecikmelere rağmen Young, 2021'e kıyasla yüzde 50'lik bir artışla bu yıl 15 milyondan fazla VR başlığının satılacağını belirtiyor.
 
Öte yandan Young, PlayStation VR2'nin AMOLED bir panel kullanacağını iddia ediyor.
 
 
 
PS VR2 başlığının tasarımı PS5 ailesinin görünümünden ilham alıyor. Tasarım ekibi PS5 konsolunu oluşturduğunda, akıllarında yeni nesil VR gözlüğü de yer alıyordu. Bu nedenle görünüm ve his açısından bazı benzerlikler gözle görülür şekilde fark ediliyor. 
 
PS VR2 başlığına eklenen yeni özellikler sayesinde oyuncular daha rahat bir deneyim yaşayacak. Oyuncular, görüş açılarını optimize etmek için lens mesafesi eşleştirmesi yapabilecek. Bunun yanı sıra başlık daha hafif bir şekilde karşımıza çıkacak.
 
PS VR2 piyasaya sürüldüğünde 4K HDR ve son teknoloji grafik içeren oyunları deneyimleyebileceğiz. PS VR2 sistemi, oyunlarınıza hemen bağlanabilmeniz için basit ve tek kablo kurulumuyla gelecek. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation VR Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler