Playstation 4'ün Tasarımına Nasıl Karar Verildi ?

10.04.2014 03:05 Ömür Gencer


     Playstation'un önemli isimlerinin bir araya gelerek verdiği bir röportajda Andrew House, Playstation 4'ün tasarımının son haline nasıl karar verdiğini anlattı. House tam olarak şunları söyledi:
 
     "Konsolun tasarımını benim seçmem gerekti ve bu seçim için pek çok geceyi uykusuz geçirdim. Orjinal tasarımdan çok da memnun değildim ve bu işle ilgilenen Tetsu Sumii'yi çizim masasının başına gönderdim. Ona, tasarımda aradığım bir kaç şeyi söyledim. Bunlardan birisi tasarımın gerçek bir Playstation ruhunu yansıtmasıydı. Sumii, bana istediğimi veren yarım düzine tasarımla geri geldi. Bu tasarımların hepsi kağıt üzerindeydi ve Sumii'ye bu ikisi gayet güzel fakat gerçek konsola dokunmadan ve somut bir şey görmeden karar veremeyeceğimi söyledim. Çok geçmeden de planları maket haline getirdi. Bu iki maketi toplantı odasından çıkardım ofisime koydum ve haftalarca orada durdular. Maketlere gidip geldikçe bakıyordum. Yönetici ekipten birine tavsiyesini sorduğumda bana tasarım kararlarının tamamen kişisel bir şey olduğunu söyledi. Bunu söyleyerek bana, aslında bu seçimde kendi başıma olduğumu hatırlatıyordu. Seçimi yaptığımda ise Ken (Playstation'un kurucusu) ofisime geldi ancak ne düşündüğü hakkında tek kelime etmedi."
 
     Konsol tasarımı hakkında ne düşündüğü sorulan Ken "Buna karar vermek size kalmış." diyerek pası oyunculara atıyor.
 
     Peki House'ı bu kadar uykusuz bırakan bu tasarım hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

İlgili İçerik Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 8 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 8 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 9 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 9 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler