Playstation 5 Satış Sayısı Güncellendi: 41.7 Milyon!

09.08.2023 16:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony, 30 Haziran 2023'te sona eren mali yıla ilişkin raporunda PlayStation 5'in dünya çapında 41,7 milyon adet sattığını açıkladı. 30 Haziran 2023'te sona eren üç ayda, bir önceki mali yılın aynı dönemine göre 0,9 milyon artışla toplam 3,3 milyon PlayStation 5 konsolu satıldı.
 
Sony tarafından sunulan raporda daha fazla detay yer aldı
 
 
 
Sony tarafından açıklanan raporda sadece konsol satış sayısı değil aynı zamanda 30 Haziran 2023 itibarıyla PlayStation Network (PSN) hizmetinde aylık 108 milyon aktif kullanıcının bulunduğu yer aldı. Bu aktif kullanıcı sayısı bir önceki mali yılın aynı döneminde bulunan 103 milyon aktif kullanıcıya göre beş milyon artışın göstergesi.
 
30 Haziran 2023 tarihinde sona eren üç aylık dönem boyunca PlayStation 4 ve PlayStation 5 yazılımları (oyun, ek paket vb.) toplamda 56,5 milyon adet satıldı. Bu sayı bir önceki mali yılın aynı döneminde satılan 47,2 milyon yazılıma kıyasla 9,3 milyonluk bir artışı gösteriyor.
 
Diğer taraftan bu dönemde 6,6 milyon adet birinci taraf oyun satıldı ve bu sayı bir önceki mali yılın aynı döneminde satılan oyun sayısıyla aynı. Yazılım satışlarının yüzde 72'si dijital içeriklerden oluşuyor ve bu oran bir önceki mali yıla göre yüzde yedilik düşüşü gösteriyor. 
 
Son olarak Sony, daha önce her çeyrek sonunda PlayStation Plus abone sayısını açıklıyordu ancak bugünkü mali sonuçlarda bu detay yer almıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 1 Saat önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 2 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 2 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 3 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler