Prime World'te Sosyal Oyunlarla DotA Birleşiyor

29.01.2013 12:44 Ersin Kılıç

 
     Silent Storm ve Heroes of Might & Magic 5 gibi oyunların yapımcısı Nival, strateji RPG oyunu Prime World ile oldukça iddialı. Türkçe yayınlanan ve desteğiyle dikkat çeken Prime World, Facebook ile bütünleşmiş olan “sosyal oyun” kavramını, DotA tarzı hardcore aksiyon RTS ile birleştiriyor.

     Prime World henüz kimsenin keşfe çıkmadığı sularda bir rota çizdi ve başarıyla ilerliyor. Oyuncular arasında çevrimiçi yaratılan sinerji ve etkileşim ile hardcore bilgisayar oyunları arasında bir köprü oluşturuluyor.

     Nival'in yapımcısı Alexey Semchenko, “Diğer sosyal oyunlar viraliteyi çok iyi kullanıyorlar, ama oyun geliştirmek için daha bir çok fırsat var” diyor. Facebook ile başarılı bir şekilde entegre olan Prime World'ün, bu popüler sosyal ağı kullanan hardcore bir oyun olduğuna vurgu yapılıyor ve “Prime World, arkadaşlarınızı istekleriniz için spam yağmuruna tutmanıza sebep olan bir çıkar uygulaması değil” deniyor.
 

     Prime World seansları DotA maçları gibi gerçekleşiyor. Oyuncular rekabetçi bir maçın içinde yer alıyorlar ve senaryo dahilinde işbirliği yapıyorlar. Oyunun sosyal yanını dengede tutmak için de bir çözüm üretiliyor. Hardcore olmayan oyuncular, ön cephede savaşmak yerine kendi üslerinde kalıp Zuma benzeri mini oyunlarla takımlarına katkıda bulunuyorlar.
 
     Prime World, sosyal oyunlarla DotA tarzı RTS'leri sıradışı bir şekilde kesiştiği yolun üstündeki köprü olmayı hedefliyor.
 
Basın Bülteni
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Prime World Platformlar: PC Geliştirici: Nival Dağıtıcısı: Nival Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler