Quantic Dream Sony'den Memnun

24.03.2013 15:15 Samet Konuksal


    Sony çatısı altında başarılı işlere imza atan Quantic Dream, yeni nesilde de PlayStation cephesinde boy gösterecek. Quantic Dream'in kurucularından Guillaume de Fondaumière resmi PlayStation dergisine bir röportaj verdi ve röportajında Sony'i övdü.

    Açıklamalarını yaparken Fondaumière, "Heavy Rain, multiplatform olarak güzel gelir getirebilecek kapasitede bir oyundu. Fakat biz oyunu sadece PS3'e geliştirmeyi tercih ettik. Sony ile aramızda olan bağlantı, zorunlu olarak büyük firmalardan yararlanma anlamında değil. Sony, bizim gibi stüdyolar için gerçekten bulunmaz bir nimet." sözlerine yer verdi. Sony'nin iş anlayışına da değinen Fondaumière, "Sony bize gereken maddi desteği sağladıktan sonra projenin içerisine asla karışmıyor. Çünkü onlar da biliyor, böyle davranan bir firmanın güvenini boşa çıkaramayız." eklemesini yaptı.
 
    Sony ile olan anlaşmalarının geleceğinden söz eden Fondaumière, "Gelecekte, daha fazla para kazanmak için kesinlikle yeni bir partner arayışına girmeyeceğiz. Böyle bir konu stüdyonun kuruluş felsefesine uymuyor. Onlar istedikçe ve biz oyun geliştirmeye devam ettikçe Sony'nin çatısı altında kalmaya devam edeceğiz." sözlerini söyledi.
 
    Sony'nin stüdyolarına saygılı bir firma olduğunu dile getiren Quantic Dream ortaklarından Fondaumière, "Heavy Rain satışlar açısından başarılı bir oyundu. Sony de biz de ikinci bir oyunun daha fazla satabileceğini biliyorduk. Sony bize ikinci oyun için bir teklif götürdü ve bunu kabul etmeyip daha yeni şeylerin peşine düştük. Bu kararımızdan ötürü firma bize bir kırgınlık göstermedi ve kararımıza saygı duydu." sözleriyle durumu anlattı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Beyond: Two Souls Platformlar: PS3 Geliştirici: Quantic Dream Dağıtıcısı: SCEE Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 11 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler