RE5 Patronu: "Japon Yapımcıların Gelişmesi Şart"

17.05.2010 17:11 Levent Polater

japanesemarket
 
     Lost Planet 2 ve Resident Evil 5'in yapımcılığından tanıdığımız Jun Takeuchi, Japon oyun endüstrisinin gidişatını beğenmediğini açık ve net bir şekilde dile getirdi. Takeuchi, eğer Japon oyun endüstrisi gelişmezse, Batıya oranla hiçbir umudun kalmadığını söyledi.

    “Eğer Japon oyun endüstrisi gelişmezse, ya da en basiti şu anki durumunda kalırsa, Gelecekte hiç bir şansımız kalacağını sanmıyorum. Batı oyun endüstrisini geçmek veya en azından yakalamak adına çok yaratıcı fikirlere bir an önce ve fazlasıyla ihtiyacımız var."
 
    Japon yapımcılardan daha önce de geçen seneki Tokyo Game Show'da buna benzer bir düşünce duymuştuk. Capcom'dan Keiji Inafune'de Japon oyun endüstrisinin işinin bittiğini söylemişti. Peki tam olarak Inafune ne demişti, hemen hatırlayalım;
 
    “Tokyo Game Show'daki birbirinden farklı oyunlara şöyle bir  baktığım zaman, kendime Japonya'nın işinin bittiğini, oyun endüstrimizin sonunun geldiğini söyledim."  
 
    Gerçekten de Japonya oyun endüstrisinin sonu mu geliyor? Oyunları tekdüzelikten ve birbirinin aynısı şekilde mi ilerliyorlar? Sizce Batı ile Japon oyun endüstirisini ayıran farklar neler ve Japonya oyun endüstrisinin ne yapması gerekiyor? Sanırım bu konuları enine boyuna tartışmamız gerekli. 
 
 
Kaynak

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 4 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 4 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 5 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 5 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler