RE: Mercenaries, Amazon.com'da Bombalandı !

Oyuncuların, Capcom'a tepkisi hayli büyük.
29.06.2011 11:40 Talha Aynacı

    
     Geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğumuz haberimizde de belirttiğimiz; Nintendo 3DS için çıkışını gerçekleştiren Resident Evil: The Mercenaries 3D'nin kayıt sorunu görünüşe göre Capcom'un başını epey ağrıtacak.
 
     Oyunda sahip olduğunuz kayıtların silinememesi ve haliyle ikinci el olarak satmak istediğimizde sıkıntı olması sebebiyle Amerika'nın önemli oyun mağazalarından birisi olan GameStop'ta da ikinci el takası durdurulmuştu. Bu hareketin ikinci el oyun satışlarına engel olmak amacıyla yapıldığı düşünülse de Capcom bunu kabul etmemiş ve GameStop ile masaya oturarak ikinci el satışlarına devam edilmesi üzerine anlaşmaya varılmıştı.
 
     Bugün itibariyle GameStop RE : The Mercenaries'i takasla alıyor almasına da... Oyunun kullanıcıları Amazon.com sitesi üzerinden Capcom ve oyuna verdi veriştirdi. Örneğin bunlardan birisi:
 
" Oyunun ne kadar iyi gözüktüğü, ne kadar eğlenceli olduğu veya kaç para olduğu umrumda bile değil. Sadece tek bir kayıt alanı var ve daimi olduğu için silemiyorsunuz. Capcom, bu ürünle birlikte müşterilerini dilediği gibi yönlendirmek ve kontrol etmek adına emsalsiz, yeni bir yola başvurmuştur. "
 
Bir diğer oyuncu ise...
 
" Müşteri haklarını aşındırmayı bir adım öteye taşıyan bu özürlü ürün hakkında söyleyecek başka hiç bir sözüm yok."
 
     Capcom her ne kadar inatla kabul etmese de, bu özelliğin ikinci el satışlarının önünü kesmek olduğu su götürmez bir gerçek. Bakalım bu durum oyunun satışlarını ne derece etkileyecek  ?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Resident Evil: The Mercenaries 3D Platformlar: 3DS Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Temmuz 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler