RPG Darklands'in Yaratıcısı Arnold Hendrick Yaşamını Yitirdi

02.06.2020 06:12 Gazali Çetinkaya

 
Video oyun tasarımcısı ve yapımcısı Arnold Hendrick hayatını kaybetti. Duyuru Microprose eski çalışanlarının oluşturduğu Facebook grubu aracılığıyla yapıldı ve kanser sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Arnold Hendrick, Microprose'un en parlak döneminde Gunship, Sid Meier's Pirates!, F19 Stealth Fighter, Silent Service 2 ve American Civil War: From Sumter to Appomattox üzerinde çalıştı. Fakat muhtemelen Darklands en bilindik çalışmasıydı. 1992'de yayınlanan rol yapma oyunu çıkışında oldukça fazla hataya sahip olması nedeniyle çok büyük yankı uyandırmasa da son derece derin sistemler, detaylar ve benzersiz bir gerçekçilikte oyun dünyası içermesiyle önemli bir yapımdı.

Hatta Bethesda Game Studios'tan Todd Howard, Darklands'in The Elder Scrolls oyunlarına esin kaynağı olduğunu söyledi.

Arnold Hendrick, Microprose'tan ayrıldıktan sonra Interactive Magic, Kesmai, Electronic Arts ve Area 52 Games'te çalıştı ve 2016'da serbest danışman olarak devam etti.

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 17 Sn önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 5 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 5 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 6 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler