Radical Entertainment Kapatıldı (Güncellendi)

28.06.2012 22:57 Tunahan Başol


     Uzun süredir tanıdığımız bir geliştirici olan Radical Entertainment görünüşe göre kepenkleri indirdi.
 
     Prototype serisinin ses tasarımcı Rob Bridgett'in attığı bir tweet'te "RIP Radical Entertainment 1991-2012" ifadesini kullanması üzerine doğruluğu kesinleşen bu haber, ünlü oyun sitesi Kotaku'nun güvendiği kaynaklar tarafından da onaylandı.
 
     İlk oyunun üstüne fazla bir şey koyamayan Prototype 2'nin pek te iyi olmayan satış rakamlarının bu olayı tetiklediği düşünülüyor. Yine de geliştiricinin bağlı olduğu dağıtıcı, yani Activision'dan resmi bir açıklama şu an için gelmedi.
 
     Güncelleme: Activision, Radical Entertainment'ın kapatıldığını aşağıdaki açıklama ile doğruladı.
 
"Prototype serisi için önemli bir yatırımlar yapılmış olmasına rağmen, seri, beklenen ticari geliri yakalayamadı. Radical çok yetenekli bir takım. Ancak biz stüdyo için potansiyel bir satış da dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri araştırdık ve geriye kalan tek seçeneğin personel sayısında önemli bir azaltma yapılarak stüdyonun devam etmesi olduğunu gördük. Radical Entertainment, Activision'a geliştirme konusunda yardım etmeye devam edecek fakat artık kendilerine ait bir oyunları olmayacak"
     

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Prototype 2 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Radical Entertainment Dağıtıcısı: Activision Tür: Action Çıkış Tarihi: 27 Temmuz 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 19 Dk önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 1 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 1 Saat önce Ertelenen The Rogue Prince of Persia'nın Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce Monster Hunter Serisi Satışları 100 Milyona Ulaştı 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler