Rage Xbox360'da Daha Hızlı Çalışıyor

Carmack oyunun MAC versiyonunun da geliştirildiğini haber etti.
30.07.2009 23:42 Talha Aynacı

id Software, Edge dergisinin son sayısına 10 sayfa ayırdığı Rage oyunu için yaptığı açıklamalarda; Gelecek oyunun Pc ve Xbox360'da Playstation 3 versiyonundan daha yüksek framerate'da çalıştığını söyledi. Bahsedilen framerate sonuçlarının, çalışma aşamasında kaydedilen sonuçlar olduğu ve oyunun çıkışında durumun değişip değişmeyeceği ise bilinmiyor.
 
id'nin yeni motoru Tech-5 ile geliştirilen Rage, Xbox360 ve Pc'de 60 fps uyumunu yakalarken, PS3 versiyonu 20-30 fps'de çalışıyor. id patronu Carmack yaptığı açıklamada, PS3'de oluşan lagların elde edilen performans düşüklüğünün arkasındaki sebeplerden biri olarak nitelendirdi ve ekledi;  "Yansıma sadece biraz daha yavaş."

Carmack'ın açıklaması ise şöyle devam ediyor ; " RSX (PS3 grafik çipi ) 360'da sahip olduğumuzdan daha yavaş işliyor. CPU'da neredeyse aynı. Ancak 360 bazı şeyleri bölmekte basitlik sağlıyor. PS3 üzerinde bu bölme işlemlerini yapmak zaman aldı."
 
Bir süre önce id yetkilileri; Rage'in çok geniş bir oyun olduğunu ve PS3 versiyonunun tek disk, Xbox360'a ise çoklu disk halinde geleceğini bildirmişti.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rage Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler