"Rage'te Koridor Düzenlemesinden Kurtulduk"

Karanlık koridorlardan devasa açık alanlara
17.09.2011 00:03 Alkan Adakaner


     Eskiden oyunlardan geniş, uçsuz buçaksız mekanlar yapmak mümkün değildi. İlk FPS oyunlarının koridorlar arası bi yolculuk olmasının nedeni de teknolojinin  gerekli imkanı sunmamasıydı. Hem bu türden oyunları "teknik olarak" geliştirmek daha kolaydır.
 
     id Software de ünlü koridor FPS'leri ile tanıdığımız bir firma. Kendileri de koridor FPS'lerinden bıkmış olacaklar ki Rage'teki geniş açık alanlarla gurur duyduklarını söylüyorlar. id Software'den yaratıcı yönetmen Tim Willits'un sözleri firmanın mutluluğunu gözler önüne seriyor:

     "Karanlık koridor düenlemesinden uzaklaşmak id Software için kesinlikle bilinçli bir karardı. Aynı formülü izlemek istemedik. Rage'in bir görevlerinden birindeyken, bir id Software klasiği olduğunu anlayacaksınız; ama teknoloji bize bu durumdan (koridorlardan) kurtulmamızı ve sanatçılarımızın gerçek bir sanatçı olmalarını sağladı."

     Açık dünya öğelerine sahip olan Rage'te çeşitli araçlar bile kullanmamız mümkün olacak. Oyunun dünyasının ise çok geniş olduğunu vurgulamamıza sanırım gerek yok.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rage Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 3 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler