Rapor: Nintendo Bu Yıl Yeni Konsol Duyurmayacak

04.08.2022 17:42 Mehmet Tandoğan

 
 
Bu haftanın başlarında Nintendo, hem donanım hem de yazılım (oyun) satışlarında bir düşüşün yaşandığını ortaya koyan üç aylık mali raporunu yayınladı. Nintendo Switch satışlarındaki düşüşün sebebi bileşen kıtlığına bağlandı. Şimdi ise yeni bir rapor, Nintendo'nun mevcut donanım satış hedeflerini karşılamaya odaklandığını gösteriyor. Bu da şirketin 2022'de herhangi bir yeni konsol duyurmayacağı anlamına geliyor.
 
Nikkei tarafından bildirildiği üzere Nintendo, istediği satış rakamlarına ulaşmak için birçok hamle yapıyor. Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa'nın yaptığı açıklamada ise "Bu yaz önceki dönemlere kıyasla çok üretemiyoruz” ifadeleri yer alıyor.
 
Furukawa, Nikkei'ye Mart 2023'te sona eren mali yıla kadar 21 milyon Switch konsolu üretmeyi hedeflediğini belirtti. Ancak Nintendo'nun bu satış hedeflerini karşılamak için yeterli parça tedarik edip edemeyeceği belli değil. 
 
Şu anda Nintendo'nun odak noktası mevcut Switch konsollarını piyasaya daha sürmek ve satışları arttırmak. Yaşanan bileşen sıkıntısı nedeniyle düşüş yaşayan şirketin bu yıl yeni donanım duyurması da pek olası gibi görünmüyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 5 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 6 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 7 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 8 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler