Rapor: PC Donanım Marketi $21.5 Milyardan Fazla

12.07.2014 12:48 Talha Aynacı

 
     PC oyun donanımı sektörü şu anda dünya genelinde $21.5 milyarı aşan iş hacmiyle oyun konsolu marketinin 2 katı değere sahip.
 
Analist Jon Peddie Research tarafından yapılan açıklamaya göre genel olarak PC marketinde bir zayıflığın varlığına karşılık kişisel bilgisayarlar, donanım güncelleme ve  oyunculuk çevresinde gelişen PC oyun donanım marketinin güçlü ve işlevsel kalacağı belirtiliyor.
 
Araştırma grubunun baş analisti Ted Pollak, casual oyuncu kitlesinin PC'den mobile kaydığını ancak hardcore kitlenin de son teknoloji donanım eklentileriyle PC'lerini güncelliyor olduklarını belirtti:
 
"PC'den mobil'e daha fazla casual kitlenin kaydığını göreceğiz. Bu düşük sisteme sahip PC'ler dünyasında da gerçekleşirken orta seviye son teknoloji donanıma sahip oyuncular tarafından daha fazla para gelecek.
 
PC oyunculuğuna bağlı olan oyuncular genellikle oyunları doğal ayarlarında oynamakla ilgilenmezler. Güç isteyen bir kitledirler ve oyunları en yüksek ayarlarda oynamak; ayrıca işleri gereği video/fotoğraf düzenleme, içerik oluşturma ve benzeri işlevleri yerine getirebilmek için en yüksek ayarlarda bir masa üstü PC'ye ihtiyaç duyarlar."
 
Araştırma grubuna göre şu anda $21.5 milyar olan market 2017 yılında $23.2 milyarı bulacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 44 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Avatar: Frontiers of Pandora Steam'e Geldi: İşte Fiyatı 1 Saat önce The Sims'e Rakip Olacak Life by You İptal Edildi! 3 Saat önce Korku Oyunu A Quiet Place: The Road Ahead Duyuruldu 3 Saat önce Nintendo Direct 2024 Sunumu Duyuruldu: Switch 2 Geliyor Mu? 4 Saat önce Alone in the Dark Geliştiricisi Beklentileri Karşılayamadığı İçin Kapatıldı! 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler