Rapor: Star Wars: TOR, 200 Milyon Dolara Yapıldı

21.01.2012 19:47 Levent Polater

 
    Oyun endüstrisinin film endüstrisini solladığını bilmeyen kalmamıştır. Bu konuda en güzel örneklerden biri de Star Wars: The Old Republic'te gün yüzüne çıkıyor. Film yapımları hele ki iddialı bir filmden söz ediyorsak maliyeti oldukça yükseklerde seyreder. Yeni çıkan iddailı oyunların da artık çoğu kaliteli fimden daha büyük bir maliyete ulaştığını söyleyebiliriz. Star Wars: The Old Republic ise bu bağlamda oyun endüstrisi açısından yeni bir çığır açıyor.
 
    LA Times'tan alınan bir rapora göre Star Wars: The Old Republic'in yapımı sanılanın aksine 100 milyon dolar değil tamı tamına 200 milyon dolarmış. Bu rakamın oluşmasında 1,600 saatlik oynanış süresi ve 3 farklı dilde neredeyse 4,000 karakter için 1,000 kadar ses aktörünün kaydını yaptığı diyalog çeşidi gösterilmekte.
 
    Aylık ücreti 15 dolar, oyunun kutulu satış fiyatını da 60 dolar olduğunu ve şu anda 1 milyon kişinin çoktan Star Wars: The Old Republic aldığını ve daha yüzbinlercesinin alacağını düşünürsek, EA ve Lucas Arts'ın bu maliyet açığını kapatmalarının an meselesi olduğu düşünülüyor ve bu çizgi geçildikten hemen sonra kâra geçme ve bu güzide projenin kaymağını yeme süreci başlayacak ki eminim bu devler bu anı iple çekiyordur.

    Star Wars: The Old Republic’in maliyetini ünlü Hollywood filmleriyle karşılaştırmak gerekirse, 200 milyon dolarlık bütçe Titanic ve Tranformers: Revenge of the Fallen kadar ediyor fakat 230 milyon dolarlık Avatar ve 250 milyon dolarlık The Dark Knight Rises yine de Star Wars: The Old Republic'in maliyet olarak önündeler.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars: The Old Republic Platformlar: PC Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: Lucasarts Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler