Rapor: XOne'ın Maliyeti, PS4'ten 90 Dolar Pahalı

26.11.2013 16:27 Samet Konuksal


    Xbox One ve PlayStation 4'ün çıkışıyla birlikte yeni araştırmalar yayınlanmaya devam ediyor. IHS isimli bir araştırma firması, hem PS4'ün, hem de Xbox One'ın maliyetini hesapladı. Yapılan araştırma sonucunda Xbox One'ın maliyetinin, PS4'ten 90 dolar daha pahalı olduğu ortaya çıktı.
 
    Yapılan araştırmalara göre Xbox One'ın içerisinde bulunan Kinect'in ortak donanımı, konsol fiyatını yükseltiyor. Firmanın raporuna göre bu donanım en az 75 dolar ediyor. PS4'te kamerayla ilgili konsol içerisinde herhangi bir donanım bulunmadığından dolayı Xbox One'ın maliyeti, PS4'e oranla biraz daha tuzlu oluyor.
 
    Kinect eklentisine ek olarak Xbox One'ın AMD çipi, 110 dolar olarak konsolun en pahalı parçası şeklinde hesaplanmış. PS4'te yer alan benzer AMD çipini firma, 90 dolar olarak hesaba katmıştı. Xbox One'ın maliyet açısından PS4'e oranla tek avantajı, RAM konusunda ortaya çıkıyor. Belirtilenlere göre Xbox One'ın RAM'leri 60 dolara mâl oluyor. Bu, PS4'te yer alan bellekten 28 dolar daha ucuz fiyata sahip. 
 
    Sonuç kısmına gelirsek, IHS'in yaptığı araştırmaya göre Xbox One'ın maliyeti işin içine Kinect ve diğer kontrolcü cihazları katılmadan 332 doları buluyor. Konsolun diğer parçalarını hesaplamaya kattığımızda 471 dolar sonucu alınıyor. Aynı firma, PS4'ün maliyetini 381 dolar olarak hesaplamıştı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 4 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 5 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler