RealtimeUK ve Sinematik Video Yaratma Sanatı

10.04.2015 12:50 Cenk Akyürek

 
     RealtimeUK firması, oyun fragmanları, konsept tasarımı ve oyun içi videolar konusunda tecrübeli bir firma.  Son dönemde THQ'nun  Stormbirds, Disney'in Split Second ve Sega'nın Total War: Shogun 2 oyunları için çalışmalar yapmış durumda.
 
     RealtimeUK direktörü Ian Jones'un verdiği bilgiye göre, bu senenin E3 fuarından beri, yüksek kalite CG fragmanlara olan talepte bir canlanma yaşandı. Firmaya bir çok yapımcı gelecek projeleri için başvurmaya çoktan başlamış.
 
     Firma şu anda Jagex tarafından geliştirilen Transformers Online oyunu için çalışmakta. Ian bunun kendisi için büyük bir ayrıcalık olduğunu, çocukken tüm oyuncaklarına sahip olduğunu söylüyor.
 
     Ian, yaratıcı yönetmen Chris Fenna ile çalışıyor ama daha çok render ve animasyon gibi teknik konulara bakıyor. Chris ise konsept tasarım, animasyon yönetmenliği gibi konularla ilgileniyor.
 
     Animasyon dışında RealtimeUK'e, oyun firmaları kendilerine konsept tasarım hazırlaması için de başvuruyor. Hatta oyunun üretim sürecinde bulunmayıp, sadece konseptlerini tasarladıkları da oluyor. Bazı durumlarda ise oyun için storyboard ve animatikleri hazırlayarak, programcılar için dizayn referansı oluşturuyorlar.
 
     Bu sektörde çalışmak isteyenlere bir tüyo olarak, firmaya yeni sanatçılar alan Chris, "Benim için öne çıkan portfolyolar, özgün yaratıcılığın kanıtlarını gördüklerim oluyor.", "Konsept sanatçıları için sağlam çizim, boyama ve dizayn becerileri önemli. Animatörler için de karakter odaklı ve hareket yakalama teknolojisi kullanılmadan yapılmış animasyonlar daha çok ilgi çeker"diyor.
 
     Emek isteyen ve çok detaylı olan bu sektörde başarılı olan firmalar, RealtimeUK gibi genelde konsept dizaynlarını, yapılan animasyonlara da yansıtabilip, tarzını ortaya koyanlar oluyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 4 Dk önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 34 Dk önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 50 Dk önce EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 09 Mayıs Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 09 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler