Resident Evil 6 İçin 3 Yeni Oynanış Videosu

20.07.2012 15:42 Talha Aynacı

 
   2 ekim tarihinde dünya çapında raflarda yer etmeye hazırlanan Resident Evil serisinin yeni oyunu, yepyeni oynanış videoları ile güncelliğini korumaya devam ediyor. Capcom bu yeni oynanış videolarıyla birlikte Resident Evil 6 ile karşımıza çıkacak detaylardan bahsetmiş.
 
   Resident Evi 6, 2.5 yıl önce yapım aşamasına girmiş. Oyunun ilk tasarımlarında teknoloji ve sarmal hikaye yapısı üstünde durulmuş. Aynı anda Leon'un metro tünelleri mücadelesi, Chris'in Lanshiang'a varışı ve Jack Muller'ın Ustanak ile mücadelesi gibi:
 
"Leon'un bölümünde oyuncuların karanlığa doğru ilerlerken korkuyu hissetmelerini istedik. Işık ve gölge oyunları bu konuda önemli bir yer arz ediyor. Karanlık bir tünel, kalabalık bir zombi ordusu ve uzağa baktığınızda zayıf silüetler. Buna korkutucu ışıklandırma dedik." Tasarımcı Sasaki bu efekti oluştururken hiç bir ışık kaynağı kullanmadıklarını ancak ortaya çıkan tablonun korkutucu olmasından ötürü böylece kalmasına karar vermişler. 
 
   Chris Redfield bölümlerinde ise Chris'in takımıyla birlikte dev ve görünmez bir yılanla olan mücadelesi söz konusu. Bahsi geçen yılan, ilk Resident Evil oyunundaki Yawn'ın kuzeni ve tek tek takım arkadaşlarınızı öldürürken sizi, onu durduramayacak kadar çaresiz hissettirmek için tasarlanmış. Buradaki korku "takımımdan adam kaybetmemeliyim." üstüne kuruluymuş.
 
    Resident Evil 6'nın 3 karakter üstüne kurulu senaryosunda Chris, Leon, Jake ve partnerlerinin farklı bölgelerde, farklı hedeflere ilerlerken karşılaşacağı farklı zorluklar olacak. Online oyunda ise arkadaşlarınızla co-op oynarken birden ekranınız ayrılacak ve kendinizi apayrı dünyalar içinde bulacaksınız.
 
   Jack'e ait oynanış videosunda karşılaştığımız manzarada ise The Ustanak adında üzerine farklı cihazlar yerleştirilmiş bir bio organik silahla mücadelemiz gösteriliyor. Ustanak aynı anda 3 karakteri tokatlayacak güçte.





İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Resident Evil 6 Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 2 Ekim 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 18 Dk önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler