Respawn: "Titanfall, PS4 İçin Gündem Dışı Değil"

13.06.2013 13:22 Talha Aynacı

 
   Medal of Honor ve Call of Duty gibi FPS türünün önemli yapımlarını oyun dünyasına kazandıran isimler tarafından geliştirilen Titanfall hiç kuşkusuz E3 2013'ün en vurucu yapımlarından birisi olarak hafızalara kazındı.
 
   Tamamiye multiplayer odaklı bilimkurgu shooter oyunu Microsoft'un sürekli online olma ihtiyacı duyan Xbox One'ı ile ahenk bulmuşa benziyor ancak gelen dedikodulara göre şu an için sadece PC, Xbox One ve Xbox 360 için gelecek yapım, Microsoft konsolları için sınırlı süreliğine özel durumda.
 
   Söylentiyi EA'ya soran Eurogamer ekibine cevabı Vince Zampella ve Jason West'in ardından Infinity Ward'u terk eden bir diğer isim, baş tasarımcı Joel Emslie'dan alıyor cevabı:
 
zünde biz her platformda olmak isteriz ancak yola henüz çıktık. Bolluğa değil kaliteye önem veriyoruz. Microsoft ile fantastik bir ilişki içerisindeyiz. Aklımızdan geçen; 'Tamam, nasıl olur da kaliteden ödün vermeden oyunu 60 hertz ayarında her yere çıkartabiliriz'di.
 
Tabii ki de ürünümüzle daha ileri gitmek istiyoruz ancak yolun başındayız. Oldukça sinir bozucu! Her yerde olmak istiyoruz! Titanfall'u her platforma çıkarmak istiyoruz ancak şu anda başlangıç noktamız burası.
 
Multiplayer odaklı bir oyun yapıyoruz ve  sürekli online olmak isteyeceksiniz. Gösterdiğimiz oyunla hayranlarımızdan büyük takdir aldık ve bizi takdir eden hayranlarımızı seviyor ve onları hangi platformda olursa olsun destekliyoruz. Söylediğim gibi, herkesi mutlu etmek istiyoruz ama şu anda başlangıç noktamız Xbox One."
 
   Yapımcı kanadından baktığımızda Titanfall'un PlayStation konsollarına gelmesi gündem dışı değil. Ancak konunun esas muhattabı ve Respawn'ın kurulmasında öncü olan EA bu işe ne der?
 
EA Games patronu Patrick Söderlund konu hakkında şu açıklamalarda bulunuyor:
 
"Açıkca EA, Respawn ve Microsoft arasındaki iş ilişkisi bizi böyle bir özel anlaşmaya itti. Her zaman için böyle anlaşmalar yapılır, detaylara inemem. Bunun hakkında kimseyle konuşmadık ve şu anda bunun üzerinde açıklamada bulunamam. Xbox'a özel olmaktan gurur duyuyoruz."
 
Şu an için Titanfall, 2014 ilkbaharında PC, Xbox 360 ve Xbox One için piyasada olacak! Ancak geçmiş döneme baktığımızda Xbox 360'a özel çıkmış yapımların bir süre sonra PlayStation 3 platformunda boy gösterdiğini görmüştük. (Bknz: BioShock)
 
Umarız bu umut vadeden yapım PlayStation platformlarında da boy gösterir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Titanfall Platformlar: PC XBOX 360 XBOX ONE Geliştirici: Respawn Entertainment Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 11 Mart 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 3 Saat önce The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 4 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 5 Saat önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 5 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler