Riot Games, Suudi Arabistan Projesi NEOM İle Yapılan Sponsorluk Anlaşmasını İptal Etti

31.07.2020 14:43 Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games, Suudi Arabistan projesi NEOM ile yapılan sponsorluk anlaşmasını üzerinden 24 saat geçmeden iptal ettiğini duyurdu.
 
     Riot Games, League of Legends Avrupa Şampiyonası'nın Suudi Arabistan'ın yeni akıllı şehir projesi NEOM ile sponsorluk anlaşmasını duyurmuştu. Fakat bu anlaşma sonrasında aradan 24 saat geçmeden Suudi Arabistan'ın ayrımcılık ve insan hakları konularındaki olumsuz duruşu sebebiyle tüm LEC sunucuları ve topluluğun önemli isimleri tarafından tepki çekti ve Riot tarafından iptal edildi. 
 
     Duyuru Riot Games resmi sitesi Lolesports üzerinden "LEC NEOM Ortaklığını Sonlandırıyor" başlığı ile yapıldı.
 
      "Bir şirket ve bir lig olarak, hata yaptığımızda bunu fark etmenin ve çabucak düzeltmek için çabucak çalışmamızın önemli olduğunu biliyoruz. Biraz daha düşündükten sonra, Suudi Arabistan ve Orta Doğu’da yaşayanlar da dahil olmak üzere dünya çapındaki tüm oyuncularımıza ve hayranlarımıza kararlı bir şekilde bağlı kalmaya devam ederken, LEC NEOM ile olan ortaklığını hemen sonlandırdı. Espor ekosistemimizi genişletmek için bu ortaklığı güçlendirmek için çok hızlı hareket ettik ve büyütmek istediğimiz toplulukta çatlaklara neden olduk. Bu örnekte kendi beklentilerimizi karşılayamamış olsak da, bunun tekrarlanmamasını sağlamak için iç yapılarımızı yeniden incelemeyi taahhüt ediyoruz."
 
     NEOM, Suudi Arabistan’ın veliaht prensi olan Muhammed Bin Salman’ın Kızıldeniz kıyısına inşa edeceği bir megakent projesi. 2025 yılında tamamlanması planlanan kent, robot sayısının, insan sayısından fazla olacağı ilk şehir olması planlanıyor. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
League of Legends Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 10 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler