Riot Games Türkiye Elektronik Spor Sahnesi Kapatılıyor!

24.09.2021 00:04 Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games, 2022 planları kapsamında Riot Games Espor Sahnesi'nin kapatıldığını duyurdu. 2022 yılında VFŞL karşılaşmaları çevrimiçi olarak oynanacak ve canlı yayınlar farklı bir stüdyoda gerçekleştirilecek.
 
     Riot Games'in EMEA Espor Direktörü Alberto Guerrero tarafından yapılan açıklama;
 
     "Bugün sizlerle VFŞL ve Riot Games Espor Sahnesi’yle ilgili aldığımız 2022 kararlarını paylaşmak istiyoruz. Bildiğiniz üzere 2019 yılında Türkiye’de esporu daha ileriye taşımak amacıyla on takımla üç sene sürecek bir iş ortaklığı sistemine geçiş yapmıştık. Aradan geçen süre içerisinde oyuncuyla buluşan yeni oyunlarımız ve ekosistemimize dahil ettiğimiz yeni espor branşlarımızla birlikte, uzun vadeli ve sürdürülebilir yapılar kurmak üzerinde çalışmaya başladık. Bu planlar kapsamında başlangıçta üç sene süreceğini açıkladığımız iş ortaklığı sistemini bir sene daha uzatmaya karar verdik.

     Uzun vadeli yol haritamıza odaklanmaya devam edeceğimiz 2022 yılında, yaklaşık iki senedir pandemi nedeniyle seyirci ve takımlarımızı ağırlayamadığımız Riot Games Espor Sahnesi’ni kapatmaya karar verdik.
 
     VFŞL, 2022 yılında oyuncuların maçlara takım evlerinden bağlanacakları çevrimiçi bir formata geçiş yapacak. Bu karar sayesinde kaynaklarımızı pandemi belirsizliklerinden bağımsız olarak hem izleyici deneyimini, hem de içerik çeşitliliğini artıracak şekilde daha etkin ve verimli kullanabileceğimize inanıyoruz.

     VFŞL canlı yayınlarımız 2022 yılından itibaren farklı bir stüdyoda hayata geçecek. Riot Games bütün oyunları ve espor branşlarıyla birlikte Türkiye’deki oyuncuları desteklemeye devam edecek. Önümüzdeki dönemde gelecek planlarımızı sizlerle ayrıca paylaşacağız."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
League of Legends Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 2 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 3 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 4 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 5 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler