Riot Games VALORANT Oyunu İçin Geliştirdiği Yeni Raporlama Sistemini Duyurdu

11.02.2022 11:16 Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games, VALORANT oyunu için geliştirdiği yeni raporlama sistemini duyurdu. Riot Games'in ilk kez Türkiye'de test edileceği Alarmbot raporlama sistemi "sıfır tolerans" olarak tanımlanan her türlü uygunsuz davranışta bulunan oyuncuları oyundan uzaklaştırması planlanıyor. 
 
     Ayrımcılığın her türü, kutsal değerlere hakaret, suç olarak değerlendirilebilecek fiziksel şiddet tehditleri bunların başında gelenlerin hepsi Riot Games tarafından sıfır tolerans olarak tanımlanmış bulunuyor. Alarmbot sistemi ile bu davranışları sergileyen oyuncular 7 – 14 gün arasında uzaklaştırma cezası alacak, tekrar eden davranışlar ise kalıcı uzaklaştırma ile sonuçlanacak.
 
     Sıfır tolerans kategorisinde davranışlarla karşılaşıldığı zaman herhangi bir yol ile ekran görüntüsü veya video kaydını alıp bu davranışta bulunan oyuncunun Riot ID’sini alarmbot@riotgames.com adresi üzerinden veya oyuncu destek sistemi üzerinden “Oyuncu Raporla” seçeneği altından iletilebilecek.
 
     Alarmbot şimdilik sadece Türkiye’ye özel olacak ve Riot Games Türkiye'nin beklentisi bu sistemin kalıcı olmaması. Bunun sebebi ise yeni ve otomatik sistemler geldikçe, Alarmbot gibi çözümlere ihtiyaç kalmayacağının düşünülmesi. Öte yandan Riot Games, ceza alan tüm davranışlarda geçen sözleri ve kelimeleri, gelecek olan bu otomatik sistemleri beslemek için kullanacağını belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Valorant Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: Tactical Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 1 Saat önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 5 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 5 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 6 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler