Rise of the Tomb Raider'ın Yapımcısı Oyunun Geçeceği Yerler İçin Türkiye'yi Ziyaret Etmiş

Yapımcıların çektiği fotoğraflardan birisi.
01.11.2015 16:56 Samet Konuksal

 
    Xbox'taki çıkışına az bir süre kalan Rise of the Tomb Raider'ın Suriye'de geçen bölümü için daha önce oynanış videoları yayınlanmıştı. Ancak görünüşe bakılırsa Crystal Dynamics, oyunun bu bölgelerdeki tasarımı için sadece Suriye'yi değil, ilham almak amacıyla Türkiye'den de bazı yerleri ziyaret etmiş.
 
    Türkiye'ye gelerek özellikle Bizans kültürü ve Yunan mimarisini inceleyen Crystal Dynamics ekibi, oyun için Kapadokya, İstanbul ve Efes'te araştırmalar yapmış. Oyunun yapım sürecinde bu bölgelerden elde edilen bilgiler sadece Türkiye'de geçen bir bölge için değil, oyunda yer alan hayali Suriye için kullanılmış.
 
    Örneğin mekanlardan The Flooded Archive Kapadokya'dan, The Ice Tomb Aya Sofya'dan, Syrian Village de Efes'ten esinlenilmiş. Ayrıca son görsel Vista View'de de Crystal Dynamics, İstanbul'daki yapıları referans göstermiş. 
 
 The Flooded Archive


The Ice Tomb


Syrian Village


Vista View

 
Bu durumdan haberdar olmamızı sağlayan BSC misafirimize tekrardan teşekkür ederiz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rise of the Tomb Raider Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Crystal Dynamics Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 28 Ocak 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 28 Dk önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 49 Dk önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler