Rockstar Aşırı Çalışma Saatlerinden Ötürü Çalışma Merkezini Değiştiriyor

07.08.2019 11:31 Nursema Emre

 
Geçtiğimiz yıllarda Rockstar'ın ağır çalışma koşulları internette olay olmuştu. Bu yüzden de başka firmaların bünyesinde çalışan geliştiricilerden epey bir tepki gelmişti. Ancak Rockstar bu duruma ilişkin bir röportajda "Kimseden bu kadar çalışmasını beklemiyoruz." açıklaması yapmıştı. Bununla birlikte firmada yıllardan beri çalışan bazı geliştiriciler de bu durumdan hiç de şikayetçi olmadığını dile getirmişti.  
 
Buna karşın Rockstar'dan isimlerini vermek istemeyen üç çalışan firmanın iş yüklerini azaltmak adına çalışma yerlerini değiştireceklerini söyledi. Bu sayede geliştiriciler daha istikrarlı ve konforlu bir biçimde çalışabileceklermiş.
 
Önceden ortaya çıkmış başka bir konu ise Rockstar'ın çalışanlarına telefonlarını da yasaklaması. Bu kural önceden de vardı ancak yeni çalışma merkeziyle birlikte bu kurala da bazı değişiklikler gelebilir.
 
Rockstar 'aşırı çalışma' saatleri konusunda suçlanan tek firma değil. Kojima Productions da oyunlarının kısa bir süre içerisinde yetişmesi için geliştiricileri oldukça zor koşullarda çalıştırıyor. 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler