Rockstar Games, Remedy'i Satın Alabilir mi?

Max Payne 3 iki firmanın daha fazla yakınlaşmasına yol açtı
24.02.2012 12:22 Alkan Adakaner


     Rockstar Games hiç kuşkusuz oyun dünyasının en iyi geliştirici firmalarından birisi. Take Two Interactive'in sahip olduğu bu şirket GTA ve Red Dead serileri başta olmak üzere mükemmel yapımlara imza atıyor. Max Payne serisinin 3. oyunu da bu firmanın ellerinden çıkacak.
 
     Bir süre önce Rockstar Games yetkilileri Max Payne 3 konusunda Remedy Entertainment'ten görüş aldıklarını belirtmişlerdi. Her ne kadar Remedy, Max Payne 3'ün geliştirme aşamasında doğrudan yer almasa da, oyundaki dengeler konusunda Rockstar'a çok yardım ediyor. Son dönemlerde iki firma arasından su sızmıyor desek yanlış olmaz.
 
     Rockstar Games'in sayfasında Alan Wake's American Nigtmare gibi oyunların piyasaya çıktığının duyurulması ise gerçekten dikkat çekici. Bu yakınlaşmanın sonucunda ise Rockstar Games, Remedy Entertainment'i satın alırsa bu hiç şaşırtıcı olmaz.
 
     Bunu düşünceye kapılmamızın çeşitli nedenleri var. Öncelikle Remedy Entertainment, Microsoft ile pek mutlu değil. İlk Alan Wake oyununun yeterince satmaması sonucunda Microsoft, yeni bir Alan Wake'i kutulu olarak satmayı reddetti. American Nightmare'in kutulu satılmaması aslında Microsoft'un aldığı bir karardı. Remedy Entertainment yetkilileri de aslında bu duruma çok üzülmelerine rağmen (kutulu satış için çok ısrar etmişlerdi) Microsoft'un kararına boyun eğmek zorunda kaldılar. Bu da doğal olarak Microsoft ve Remedy Entertainment'in uzaklaşmasına yol açtı.
 
 
     Geliştirici stüdyolarına büyük imkanlar sağlayan Rockstar Games ise Remedy Entertainment'in beklediği kurtuluş olabilir. Remedy gerek teknik, gerekse de maddi anlamda Rockstar Games'ten fazlasıyla yararlanabilir. Gerçi zaten Remedy Entertainment'in teknoloji konusunda ne kadar yetenekli olduğu Alan Wake ve Max Payne oyunlarının görsel düzeyinin çok yüksek olmasından da anlaşılabiliyor. Yani Rockstar Games de, Remedy'nin yeteneklerinden yararlanacaktır. Hatta Max Payne 4'ü Rockstar Games bünyesindeki Remedy'nin geliştirmesi bile beklenebilir. Asıl önemli olan Rockstar Games'in Remedy'nin arkasında durabilecek kadar sağlam bir firma olması ve oyunlarda maddiyat kadar sanatsal yöne, kaliteye de önem vermesi. Rockstar ve Remedy Entertainment bu konuda ortak bir görüşe sahip diyebiliriz.
 
      Sonuç olarak henüz Rockstar Games'in Remedy Entertainment'i satın alacağına dair net deliller olmasa da iki firma arasındaki yakınlaşma dikkatimizden kaçmadı. Remedy Entertainment'i Rockstar Games bünyesine katılması oyun dünyası için de yararlı olacaktır. Umarız böyle bir şey en kısa sürede gerçekleşir. Ne de olsa Alan Wake's American Nightmare de piyasaya çıktı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Max Payne 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Rockstar Vancouver Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Haziran 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
F1 24’ün Ana Ekranında Türk Şarkıcı INJI’nin Şarkısı Yer Alıyor 1 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyununu Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 1 Saat önce Genshin Impact İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Tarih Verildi 24 Mayıs VCT 2024 Masters Şanghay'da 1. Round Tamamlandı! 24 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 24 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler