Rovio : "Korsan Her Zaman Kötü Birşey Değil"

Daha önce Minecraft yapımcıları da korsan oyunculuk hakkında yumuşak bir tavır takınmışlardı.
31.01.2012 02:23 Talha Aynacı

 
    Angry Birds yapımcısı Rovio'nun patronuna göre korsan yazılım her zaman için sektör adına kötü bir etkinlik değil. Hatta eğlence sektörünün gelişmesinde rol oynayan bir olay.
 
    The Guardian tarafından yayınlanan habere göre Rovio patronu Mikael Hed, Cannes'da düzenlenen Midem konferansında, eğlence sektörünün müşterilere bakış açısını değiştirme vaktinin geldiğini belirtti:
 
"Müzik sektöründen pek çok şey öğrenebilirdik; müzik sektörünün korsanla nasıl korkunç bir yolla mücadele ettiğinden. O sektörden bizim sektörümüze birşeyler geçti. Artık müşterilerimizi "kullanıcı" olarak adlandırmıyoruz, onları hayranlarımız olarak görüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar hayranımız olduğu hakkında konuşuyoruz. İşte bu hayran kitlesini kaybedersek, işimizi kaybederiz. Bu hayran kitlesini genişletebilirsek, işimizi büyütebiliriz. Korsan yazılım kötü birşey olmayabilir. Günün sonunda bu bize daha çok iş getirebilir."
 
    Tabii bu yorumun devamında çok önemli bir noktaya değinen Hed, bahsettiği şemaya oyunun imajına zarar veren veya yazılımı çalarak meşrulaştıranların  insanların dahil olmadığını belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Angry Birds Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rovio Dağıtıcısı: Chillingo Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 6 Ocak 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff Eşleşmeleri Belirlendi! 27 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff Etabına Yükseldi! 27 Mayıs Dragon Quest 3'ün HD-2D Sürümü Tanıtıldı: İşte İlk Detaylar 27 Mayıs Microids Yepyeni Dedektiflik Oyunu Arsene Lupin: Once a Thief'i Duyurdu 27 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Playstation PC Portu Mu? (Video) 27 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler