Rus Hükümeti Vatansever Oyunlar İstiyor

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in bu görüntüsü sanırım herşeyi anlatıyor
09.10.2013 10:25 Alkan Adakaner


     Bazen oyunlarda tarihi gerçeklerin fazlasıyla saptırıldığına tanıklık edebiliyoruz. Özellikle ABD'li geliştiriciler kendilerini o kadar çok kahraman ilan ettiler ki bu durum bıkkınlık verdi diyebiliriz. İnsanın siz neymişsiniz be diyesi geliyor.
 
     Rus hükümeti de geliştiricilerin artık tarihi gerçekleri saptırmayan vatansever oyunlar yapmasını istiyor. Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinsky'in bu konudaki açıklamaları şu şekilde:
 
     "Video oyun yapımcılarından beklediğimiz temel şey tarihi gerçeklere dayanan ve olayların doğru bir şekilde anlatıldığı oyunlar yapmalarıdır. Video oyunları sadece eğlence sektörünün ürünleri değillerdir; aynı zamanda eğitim ve vatanseverlik öğretimi için de bir yoldurlar."
 
    Hükümetin desteklediği ilk video oyun Rus askeri tarih vakfı tarafından denetlenecek olan 1. Dünya Savaşındaki Rus hava kuvvetlerinin öyküsünü anlatacak bir yapım olacak. Bu oyunun 2014 yılında çıkması bekleniyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler