SCEE Başkanı : Hedefimiz 10 Milyon Oyun Satmak

Artık oyunlar sadece grafiksel olarak değil, ulaştığı ve hitap ettiği kitle sayıları ilede büyülüyor.
14.08.2009 23:00 Talha Aynacı

     Hem SCEE hem de Codemaster'da başkanlık görevini sürdüren Chris Deering, Ediburgh'da düzenlenen Interaktif Festival'de yeni hedeflerine ve oyun endüstrisinin bugünkü konumuna değindi.
 
" Diğer iş sektörlerine nazaran oyun sektörünün bambaşka bir havası var. Oyun dünyası en büyüğü. DVD, sinema, kitaplar ve müzik sektöründen daha büyük. Düşünebiliyor musunuz ? Oyunlarımız için kendi müzik dağıtımcılarımıza sahibiz.
 
Bu sektörün kazananı gerçektende büyük şeyler kazanmış olacak. Bir yazılım ile 10 milyonluk bir satış elde etmek artık hiç zor değil. Assassin's Creed 9 milyonun üzerinde sattı. Bundan 10 yıl önce çıkan EverQuest 400.000 oyuncuya ulaştığında büyük sükse yapmıştı. Zaman değişti. "
 
     Nintendo'nun konsolu Wii için çıkardığı oyunlar 20 - 45 milyonluk satış rakamlarına ulaşırken, resmi olarak onaylanmamış olsa da HALO 3'ün 10 milyon oyuncuyu geçtiği  haberi geçtiğimiz günlerde internet sitelerinde yayınlanmıştı.
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler