SWTOR İçin Aynı Cinsiyetten İlişkiler Yasak!

Oyunun satışları da kısıtlandı, hadi bakalım.
23.08.2011 05:52 Beril Sergün


     Star Wars The Old Republic yaklaştıkça oyun için Bioware/LucasArts'ın getirdiği kısıtlamaların ardı arkası kesilmiyor. Corey Butler yaptığı röportajda "Aynı cinsiyetten karakterlerin ilişkilerinin romantik bir hale gelemeyeceğini" belirtti.
 
     Açıklamanın gelmesi ile birlikte forumlarda büyük tepki alan Bioware, aynı konuyu gelen cevaplar yüzünden yaklaşık 15 kez yeniden açmak zorunda kaldı. "Romance Arc" tarzı oyun stilinin zaten oyunda olacağı açıklandı ancak yapımcı ve yayıncı firmanın ortak alarak verdiği bu "Aynı cins karakterlerin romantik ilişki yaşayamayacağı" haberi bir çok hayranını üzdü. Özellikle Bioware gibi bir firmanın (Mass Effect serisinin üstadları daha önce bu konuda bir sorun görmüyorlardı, Dragon Age'de de böyle bir sorun yaşamamıştık) böyle bir karar alması bana bir o kadar ilginç gelirken, bunun arkasında LucasArts'ın olduğunu düşünüyorum ki, yine saçma geliyor çünkü Star Wars dünyasının bazı kitaplarında böyle ilişkiler yaşandı. Hatta şöyle diyelim, The Sims gibi, Dünya üzerinde çocukların dahi oynadığı bir oyunda bile böyle bir özellik varken ve kesinlikle satışları etkilemiyorken Bioware/LucasArts neden korkuyor? Daha önce de yapıldı bunlar zaten, hatta örneklendirelim; KOTOR 1'de Juhani, KOTOR 2'de Visas Marr, Mass Effect'de Liara, Jade Empire'da Sky, Dragon Age Origins'de de Leilana ve Zevran böyle ilişkileri oldu. Ayrıca "Romance Arc" dediğimiz bölümleri de açıklamakta yarar var, bu bölümler ya da hikayenin oynanışı hakkında denebilecek şey, karakteriniz kesinlikle evlenip, çocuk sahibi olup hayatını sürdürmüyor, adı üzerinde "Romantik" sadece.
 
      MMO dediğimiz geniş dünyada oyuna böyle basit kısıtlamalar getirmek, oyunun satışını etkilemez diye düşünüyorum ancak yine de bir çok kişiyi çok kızdırdığı kesin. Oyuncuların ise forumlarda tek istediği şey "seçenek"lerinin olması. Buna kendileri karar vermek istiyorlar. Bekleyip göreceğiz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars: The Old Republic Platformlar: PC Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: Lucasarts Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler