Sega, Crytek Black Sea Stüdyosunu Bünyesine Kattı

07.03.2017 08:01 Gazali Çetinkaya

   Sega, Crytek Black Sea stüdyosunu bünyesine kattığını ve bundan sonra Halo Wars 2, Total War, Alien: Isolation'dan tanıdığımız Creative Assembly ile beraber çalışacaklarını duyurdu. Sofya/Bulgaristan merkezli Crytek Black Sea stüdyosunun yeni ismi ise Creative Assembly Sofia oldu.
 
   Black Sea stüdyosu öncesinde Knights of Honor ve Worldshift oyunlarını geliştirmişti. 2008 yılında ise Crytek bünyesine dahil oldular ve bir süre free-to-play MOBA oyunu Arena of Fate üzerinde çalıştı. Ardından 20 Aralık 2016 tarihinde Crytek Black Sea ve diğer 3 Crytek stüdyosu kapandı. 
 
   Sega Avrupa başkanı Jurgen Post, "Crytek Black Sea'nin alınması, Sega Avrupa'nın geliştirme kabiliyetlerini daha da attıracak ve IP'miz için çeşitli ve ilgi çekici içerik üretme kabiliyetimizi de güçlendirecek." dedi.
 
  Jurgen Post ayrıca yeni adıyla Creative Assembly Sofia'nin Creative Assembly için özel içerikler üzerinde çalışacağını ve henüz duyurulmamış yapımların geliştirilmekte olduğunu bildirdi.
 
   Rapora göre Crytek Black Sea (Creative Assembly Sofia) stüdyosunun Sega bünyesine dahil olmasıyla birlikte Creative Assembly ekibinin çalışan sayısı 500 kişiyi geçti. 

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler