Sega Patronu, Sega Saturn'ün Mini Bir Konsola Çevrilmesinin "Zor" Olduğunu Söyledi

17.07.2023 13:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Sega Başkanı ve COO'su Yukio Sugino, Sega Saturn adlı oyun konsolunun mini bir konsola çevrilmesinin zor olduğunu söyledi. Famitsu'ya konuşan Sega patronu çeşitli açıklamalarda bulundu ve Saturn konsolunun yeni bir sürümünü düşünmediklerini açıkladı.
 
Saturn'ün yeterli olduğu aktarıldı
 
 
 
Yukio Sugino, Saturn konsolunun şu anda yeterli kapasiteye sahip olduğunu aktardı ve ek olarak şunları söyledi: "Sega Saturn şaşırtıcı derecede yüksek performansa sahip. Dolayısıyla mini bir sürüme getirme durumu da oldukça zor. İyi sattığı için bir tane daha yapalım gibi bir durumun da olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak bu süreç biraz daha uzayacak gibi."
 
Performans açısından iyi bir karşılaştırma olmasa da Sega Saturn, Sony PlayStation ve Nintendo 64 ile aynı konsol neslinde piyasaya sürüldü. Sony klasik bir PlayStation konsolu piyasaya sürerken, Nintendo popüler hale getirdiği mini konsolları çıkarmayı bıraktı. Eğer Nintendo bu trendine devam etseydi muhtemelen sıradaki konsol Nintendo 64 olurdu.
 
Diğer taraftan geçtiğimiz yılın Haziran ayında Sega'nın klasik donanım üreticisi Yosuke Okunari, klasik konsolların mini sürümlerini üretmeyi düşündüklerini ancak Dreamcast veya Saturn için parça üretim maliyetinin çok pahalı olacağını aktardı.
 
Sega şimdiye kadar iki mini konsol çıkardı. Mega Drive Mini, 2019'da piyasaya sürüldü ve bölgeye göre değişen kütüphanesiyle 42 oyun içeriyordu. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sega Platformlar: PC Geliştirici: SEGA Dağıtıcısı: Sega Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 3 Haziran 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 9 Dk önce EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 09 Mayıs Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 09 Mayıs Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 09 Mayıs Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 09 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler