Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz

06.04.2024 13:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Paradox Development Studio tarafından oyunculara sunulan gerçek zamanlı strateji oyunu Hearts of Iron IV şu anda ücretsiz olarak oynanabilir durumda. Bu süreç yaklaşık olarak 2 gün sonrasında sona erecek. Dolayısıyla oyuna bu hafta sonu boyunca tamamen bedava bir şekilde ulaşabilirsiniz.
 
Gerçek zamanlı strateji deneyimi 
 
 
 
Bu oyunda stratejik becerilerinizi ve ileri görüşlülüğünüzü ön plana çıkarabileceğiniz gerçek zamanlı bir deneyimle karşılaşıyorsunuz. Aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı'nın konu aldığını da aktarabiliyoruz Savaş ortamları ve atmosferi ile ön plana çıkan yapım hamlelerinize göre değişkenlik gösteren bir dünyayı sunuyor.
 
- Steam sayfası
 
Hearts of Iron IV oyununda yapacağınız hamleler oldukça önemli. Burada diğer devletlere karşı diplomatik ittifaklar kurabilir, farklı anlaşmalar yapabilir, büyük bir güç haline gelebilir ve kendi ideolojinizi yaymaya çalışabilirsiniz. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyor ve strateji deneyimine adım atmak istiyorsanız oyunu ücretsiz bir şekilde deneyerek satın alma kısmına geçiş yapabilirsiniz.
 
Oyun Steam'de yüzde 80 indirimle 6 dolarlık fiyat etiketine sahip.
 
 
 

 
Hearts of Iron IV neler sunuyor? 
 
Tarih yazabileceğiniz ve strateji unsurlarıyla ön plana çıkan bir yapımda 2. Dünya Savaşı'nı yeniden yaşamaya hazırlanıyor ve tarihsel doğruluğun birçok noktası burada karşımıza çıkıyor. Oyun içinde savaş atmosferi gerçekten de güzel bir şekilde bizlere yansıtılıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, aynı zamanda strateji ve planlarınızı ön plana çıkarmaya hazırlanıyorsanız, bu yapım tam size göre diyebiliriz. Stratejik becerilerle birlikte siyasi planlamalarınızı yapabileceğiniz bu yapımda etraftaki büyük savaşları deneyimleyebilirsiniz. Savaşlarda neler yapacağınıza tamamen siz karar verebilir ve siyasi bir güç haline gelmeye hazırlanabilirsiniz.
 
Etrafınızı geniş bir dünya kurmaya başlayacak ve düşmanlarla beraber ittifak yollarına giriş yapabileceğiniz farklı şekillerde bulunabileceksiniz. Endüstriyel bir güç sistemini ortaya çıkarabileceğinizi yapın, farklı ulusları bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda burada yapacağınız hamleler oldukça önem arz ediyor. Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi gücünü ortaya çıkarmaya çalışıyor. Yaptığınız hamlelerin burada ne kadar değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Güç merkezlerinin sürekli olarak değişkenlik gösterdiği bu yapımında yapacağınız tahminlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak adına her hamle sonrasında elbette somut bir şekilde bunların sonuçlarını görebiliyor ve rakiplerinize karşı ideolojik bir savaş içerisinde geçiş yapmaya hazırlanıyorsunuz.

Oyun içerisinde elbette strateji ve planlama unsurlarıyla beraber ön plana çıkan çeşitli mekaniklerin olduğundan bahsedebiliyor ve oyun zaten kökte bir seri olarak karşımıza çıkıyor. Serinin 4. oyunu olarak bizleri sunan bu yapımda yapacağınız hamlelerle beraber demokrasiyi yeniden inşa etmek için elinizden geleni yapmaya uzun süre önce tarihe karışmış olan çeşitli milletleri veya ulusları burada ön plana çıkarmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Büyük kararlara yer verebileceğiniz alternatif tarihsel yollarla beraber karşılaşabileceğiniz ve savaş ortamının gerçekten de güzel bir şekilde bizlere aktarıldığı yapımda kendi ulusunuza burada liderlik etmeye başlıyor ve aynı zamanda büyük düşüncenize oyunda ilerletmeyi hedefliyorsunuz.
 
 
 
Yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı ile beraber yer alabildiğimiz yapımında elbette Avrupa'nın kapılarını burada açmaya hazırlanıyor ve küçük kararlardan büyük kararlara kadar oldukça farklı unsurlarla beraber oyunda ilerlemeye hazırlanıyoruz. Oyunda hem simülasyon hem de strateji unsurları kullanıyor bunlarla beraber yer alabileceğiniz yapımında dönemin uluslarından birinin başına geçerek burada İkinci Dünya Savaşı'nı yeniden yaşamaya hazırlanıyor. Elbette bazı savaşlar ve içerikler de oradan tarihsel içeriklerden ilham alınan bir şekilde karşımıza çıkarken, elbette birtakım alternatif yollarının da olduğunu aktarabiliyoruz.

Savaş makinelerinin ön planda olduğu ve aynı zamanda bu makinelerin kontrolünü elimize aldığımız yapımda tarihi bir simülasyondan daha fazlası bizlere sunuluyor. Neredeyse her kararla beraber burada elbette Avrupa'nın kapılarını açabilir veya üzerimize doğru kapanmasını izleyebiliriz. Dolayısıyla burada bir karar vermeden önce oldukça fazla düşünmeniz gerekiyor ve yaptığınız hamleleri önceden kestirmeniz ve sonuçlarına katlanmanız lazım.
 
Bunun dışında ortaya çıkan burada siyasi düşüncelerin olduğundan bahsedebiliyor monarşilerin demokrasi yanlarına ve daha fazla grupların burada olduğunu aktarabiliyor ve daha fazla ayrılıkçı grupla veya müttefik gruplarla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz askeri bir strateji içerisine giriş yaptığımız ve silahların vidasına kadar her bir nesneyi planlayabildiğimiz yapımda orduların için istediğiniz şekilde şablonlar hazırlayabiliyor bu şablonlarla beraber hangi grubun ne taraftan saldıracağına ve nasıl bir yönerge izleyeceğini siz karar verebilir ve savaşın gidişatına burada tamamen siz değiştirebiliyorsunuz.
 
Tümen şablonlarını tasarlayabileceğiniz ve aynı zamanda tüm strateji planlarınızı bir araya getirebileceğiniz yapın da yeni üretim yöntemleriyle ve yıkım metodları ile beraber de gerçekçi bir deneyimin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda gerçekçi deneyimler gerçekten de büyük oranda ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve ordularınızı en iyi şekilde yönetmek ve onları yön vermek tamamen sizin işinizi alıyor öte yandan o oyunda fabrikalara talimatları verebiliyor siyasi amaçları ile beraber bu fabrikaları çalıştırabiliyor ve elbette size avantaj sağlayacak çeşitli bonuslarla ve donanımlarla beraber de karşılaşabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde büyük ideolojinizi ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu düşüncelerinizi doğrudan oyuna aktardığınız takdirde elinizden geleni yapmaya koyularak elbette hemen bir karşılığını alabiliyor ve demokrasinin yeniden inşası için burada büyük oranda hizmet vermeye devam ediyorsunuz.
 
 
 
Kendi stratejinizi açığa çıkarabileceğiniz ve bu stratejilerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanacağınız bir yapımda kendinizi elbette üstün bir komutan olarak görmeyi hazırlanıyor ve siyasi amaç doğrultusunda yapacağınız hamleleri önceden kestirmek durumunda kalıyorsunuz. Burada farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeleri elbette dilediğiniz şekilde şekillendirebilir ve aynı zamanda diğer devletlere ve müttefiklere karşı nasıl davranmanız gerektiğini tamamen siz karar veriyorsunuz.
 
Bu kararları verdikten sonra yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir dünya bulunuyor. Oyunda gerçek zamanlı yönetim unsurları ile beraber yer alabiliyor ve seçenekleri seçtiğiniz zaman kendi ulusunuzu nasıl değiştiğini ve hangi değişikliklere göğüs gerdiğini görebiliyor ve karanlık dönem içerisinde bu uluslara önderlik etmek durumunda kalıyorsunuz.

Oyunda savaşın her detayına dokunabiliyor, savaşın gidişatını değiştirebilir ve yapacağınız hamlelerle beraber de oyunda ilerleyebiliyorsunuz. Diğer taraftan, oyunun 3 genişleme paketi bulunuyor. Bu üç genişleme paketi ile beraber oyundan daha fazla deneyim elde edebilir ve böylece kendi deneyiminizi daha da yukarılara çıkarabilirsiniz. Ek olarak, burada yeni hikaye görevleri, ek deneyimler ve daha fazlası sizi bekliyor. Doğu ve Orta Avrupa güçlerine odaklanan yeni bir ek paket, İngiliz Milletler Topluluğu uluslarına odaklanan ek bir paket ve son olarak da Çin ve Japonya uluslarına odaklanan DLC paketi bizlere sunuluyor. Bu ulusları dilediğiniz şekilde kullanabilir ve her bir ulusun burada farklı özellikleri ön plana çıkıyor.

Tahmin edebileceğiniz üzere, elbette her bir ulusun burada farklı şekillerde avantajları ve dezavantajları yer alıyor. Bunlardan yararlanmak ve bu stratejileri ön plana çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyunda ilerleme kat ettikçe ne kadar çok geliştiğinizi görebilirsiniz ve aynı zamanda bu şekilde ilerlemenizi ilerleyiş ekleyebilirsiniz. Tümen şablonları tasarlayabileceğiniz ve aynı zamanda yeni üretim yöntemleri ile beraber kendi kaynaklarınızı yönetebileceğiniz bu yapımda askerlerinizi verebiliyor, genişletebiliyor ve daha fazla orada sayısına ulaşmaya hazırlanıyorsunuz. Verdiğiniz küçük kararlarla beraber büyük değişikliklere yol açabildiğiniz yapımda elbette çeşitli talimatları verebilir ve yakın metotları ile beraber çeşitli araştırmalar içerisine giriş yapabilirsiniz.
 
 

Ek olarak, oyunda teknoloji ağacımız bulunuyor. Bu teknoloji ağacı içerisinden elbette istediğiniz şekilde yeni becerilerin kendilerini açabilir ve yeni istatistiklerin ve bonusların burada farkına varabilirsiniz. Öte yandan, fabrikalara talimat verebilir, üretim hattını daha da hızlandırabilir ve siyasi amaçlarla beraber buradaki yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz. Üretim talimatı verdiğiniz fabrikalarla beraber burada yapacaklarımızı elbette daha fazla gelişmişlik gösterebiliyor. Bu gelişmişlikle beraber istediğimiz şekilde oyunda ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda burada ön plana çıkan diğer unsurları detaylandırmaya çalışıyoruz.

Strateji yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz büyük bir strateji savaş oyunu içerisinde yer alabileceğiniz yapımda, büyük savaş makinelerinin sorumluluğunu üstlenebiliyor ve kendinizi büyük ideolojilerle beraber oyuna kaptırmaya hazırlanabiliyorsunuz. Elbette burada yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı ile karşılaşabilir ve savaş açabilir, endüstriyel bir güç haline gelebilir, diplomatik ilişkileri istediğiniz şekilde kurabilir ve burada simülasyon unsurlarına da ön plana çıktığını görebiliriz.
 
Ek olarak, oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette kendinize ait bir tepki edinebilir veya diğer taraftan tamamen düşmanca bir tavır takınabilirsiniz. Bu tavırlarla beraber elbette etrafınıza çeşitli düşmanların olduğunu görebilir ve bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Savaş makinelerine ne kadar çok hakim olursanız, o kadar çok İkinci Dünya Savaşı içerisinde yer alabilir ve bazı tarihsel doğruluklarla beraber bu İkinci Dünya Savaşı'nı elbette deneyimlemeye hazırlanıyor. Bu oyunda farklı şekillerde görevler alabilir, bu görevleri yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve simülasyon oyunundan daha fazlasını burada görmek için ilerlemeye çalışıyoruz.
 
 
 
Avrupa içinde yer alabileceğiniz ve diğer kıtalara doğru sıçrayabileceğimiz yapımda, demokrasinin elbette temel taşını burada atmaya hazırlanıyor ve küçük kararlarla beraber büyük sistemlere doğru adım atmaya hazırlanıyoruz. Verdiğimiz her kararla beraber alternatif bir tarihsel gerçeklikte yani yolla karşılaşabilir ve burada tarihin dışına çıkarak ekstra sonuçlar elde etmeye hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten de bu oyuna bir göz atmanız ve kendi stratejinizi ön plana çıkarmanız için bir şans vermeniz faydalı olabilir. Bu tip yapımlarla beraber kendi stratejinizi ön plana çıkarabilir ve böylece kendinizi oyuna kaptırabilirsiniz.
 
Öte yandan, oyun içerisinde ulusumuzu benzersiz bir üstünlük kazandırmak adına çeşitli geliştirmelerle beraber ilerletebiliyoruz. Tüm büyük güçlerin kendine özgü benzersiz yeteneklerinden faydalanabiliyor ve esnek teknoloji sistemi ile beraber de burada oyunu deneyimlemeye hazırlanıyoruz. Araştırma ve ordu deneyimi yoluyla beraber ayrıntılı tarihi tanklarla ve uçaklarla beraber oyunda ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz ve bunları dilediğimiz şekilde geliştirmeyi bekliyoruz. Bu geliştirme ile beraber de düşmanların üzerine doğrudan gidebiliyor, tankları istediğimiz şekilde kullanabilir ve hangi bölgeye bomba atılacaksa oraya uçakları gönderebiliriz.
 
Bu tarz planlamalarla beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Gerçek zamanlı savaş sistemleri ile beraber yer alabileceğimiz yapımda 2. Dünya Savaşı içerisinde büyük komutanlarla beraber yer alabiliyoruz. Bu komutanları dilediğiniz şekilde yönetebilir, zamanın araçları ile yani savaş unsurları ile beraber savaşabiliriz, yani burada tankların, uçakların, gemilerin, silahların ve yeni keşfedilen kitle imha silahlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu silahları kullanmanın her birinin farklı sonuçları bulunuyor, dolayısıyla burada sizlere büyük sorumluluklar veriliyor ve bu sorumlulukların üstesinden gelmesi sizin seçimlerinizle gerçekleşiyor.

Ulusumuzun kontrolünü üstlenebileceğimiz ve Dünya Savaşı'nı burada farklı şekillerde deneyimleyebileceğimiz yapımda, aynı zamanda dinamik hava koşullarının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Diğer taraftan, mevsimlerin geçiş yaptığını da deneyimleyebiliyoruz ve hava durumunun ve arazinin farklı şekillerde karşımıza çıkması ek olarak burada yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapının olduğundan bahsetmemizi gerektiriyor. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle beraber çevre unsurlarını ön plana çıkarmak ve çevre unsurlarından yararlanmak bir hayli önemli.
 
 
 
Son olarak, oyun içerisinde hem tek oyunculu modlar hem de 32 oyuncuya kadar rekabetçi bir ortamda yer alabiliyoruz ve platformlar arası çok oyunculu özelliklerle beraber diğer oyuncularla burada kapışabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda çevrimiçi desteklerin olması oldukça önem arz ediyor ve kendinizi oyuna doğrudan kaptırabiliyorsunuz. Öncelikle kendinizi tek oyunculu modlarda içerisinde ustalaştırabilir ve ardından 32 oyuncuya karşı desteklenen modlarla beraber ilerlemeye çalışabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 7 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 7 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 7 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 8 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler