Sony, Call of Duty'i Playstation'da Tutmak için Microsoft ile Anlaşma İmzaladı!

16.07.2023 19:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer'ın yeni açıklamasıyla beraber sıcak bir gelişme ile karşı karşıyayız. Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının ardından Microsoft ve Sony Interactive Entertainment, Call of Duty serisi için bir anlaşmaya vardı. Sony bu kapsamda Call of Duty'i PlayStation konsollarında tutmak için "bağlayıcı bir anlaşma" imzaladıklarını açıkladı.
 
Microsoft daha önce Sony Interactive Entertainment'a 10 yıllık bir anlaşma teklif etmişti. Ancak bu anlaşmanın bir süre içerip içermediği belli değil, Diğer taraftan Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su bu anlaşmayı "birçok anlamda yetersiz" olarak nitelendirdi.
 
Call of Duty, Playstation konsollarında kalıyor
 
 
 
Ortaya çıkan anlaşma ile beraber ilerleyen süreçte Call of Duty oyunlarına Playstation kullanıcıları erişmeye devam edecek. Spencer anlaşma hakkında: "Activision Blizzard'ın satın alınmasının ardından Call of Duty'yi PlayStation'da tutmak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladık. Dünya genelinde oyuncuların sevdiği oyunları oynaması için daha fazla seçeneğe sahip olmak heyecan verici" ifadelerini kullandı.
 
Microsoft diğer taraftan kısa süre önce Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile girdiği yasal mücadelenin ardından ABD'de Activision Blizzard'ın satın alımını tamamlama hakkını elde etti. Komisyon, mahkemenin kararına itiraz etmeye çalıştı ancak itirazlar reddedildi. Anlaşmayı küresel ölçekte tamamlamanın önündeki tek büyük engel şu anda CMA (Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu). Şimdi gözler Microsoft'un CMA ile bir anlaşmaya varıp varamayacağında.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 29 Dk önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 1 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 1 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 2 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler