Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı!

06.05.2024 13:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Arrowhead ekibi tarafından geliştirilen ve Sony tarafından yayınlanan savaş odaklı nişancı oyunu Helldivers 2 için yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Bildiğiniz üzere yakın zamanda oyunun PC sürümüne PlayStation Network hesabı zorunluluğu getirileceği duyuruldu. Bunun üzerine kullanıcılar Steam'de oyunu eleştiri bombardımanına tuttu. Şimdi ise Sony bu tutumundan vazgeçti.
 
Sony oyuncuları dinlemek zorunda kaldı 
 
 
 
Geçtiğimiz hafta Sony, 30 Mayıs itibarıyla Helldivers 2’yi PC platformunda oynamak için PSN hesabı zorunluluğunu getireceğini duyurdu. Bu duyurunun ardından oyuncular Steam platformuna akın etti ve burada böyle bir zorunluluğun olmaması gerektiğini vurguladı. Mevcut duyurunun ardından bir gün içerisinde oyun 100.000'den fazla olumsuz inceleme aldı. Şu anda 200.000'den fazla olumsuz incelemeyle karşı karşıyayız.
 
Tüm bu karmaşıklığın ardından PSN zorunluluğu sebebiyle oyun geçtiğimiz günlerde 177 ülkeden satıştan kaldırıldı. Bildiğiniz üzere PlayStation Network resmi olarak her ülkede hizmet vermiyor. Dolayısıyla bu da oyuna erişimi engelliyor.
 
İçerisinde bulunduğumuz süreçte Sony tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından geri adım atarak böyle bir zorunluluğun artık olmadığını aktarıyor. Hala PC oyuncularına en iyi deneyimi sunmak için çalıştıklarını bildiriyor.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler