Sony Online Entertainment Satıldı: Firma Xbox'a da Oyun Geliştirecek

02.02.2015 20:01 Samet Konuksal


    Sony'nin online tabanlı oyun geliştiren alt stüdyolarından Sony Online Entertainment için önemli bir gelişme yaşandı. Sony Online Entertainment, Columbus Nova isimli bir yatırım şirketine satıldı! 
 
    Yapılan açıklamalara göre Sony Online Entertainment, bundan sonra piyasada Daybreak Game Company adıyla yerini alacak. Yatırımcı firmadan ayrı olarak, bağımsız bir şekilde kendi içerisinden yönetilecek olan Daybreak Game Company, bağımsızlığa geçişte sahip olduğu markaları da beraberinde taşıdı. Yani H1Z1, EverQuest, Planetside ve DC Universe Online gibi seriler bundan sonra Sony çatısı altında geliştirilmeyecek. Bunların haricinde yeni serilerle de yoluna devam edeceği belirtilen Daybreak Game Company, artık sadece PC ve PlayStation'a değil, Xbox ve mobil platformlara da oyun geliştirecek.
 
    Haberin resmiyet kazanmasının ardından Twitter'dan açıklamalar yapan yapımcı ekibin başındaki isim John Smedley, "Xbox One'a oyun geliştirmek için sabırsızlanıyorum." açıklamasını yaparken, Sony Online Entertainment adıyla geliştirilen bütün markaların haklarının Daybreak Game Company'e aktarıldığını belirtti.
 
    Bu arada DC Universe Online'ın yönetmeni Jens Andersen de Twitter hesabı üzerinden yaptığı "Kim DC Universe Online'ı Xbox'ta görmek ister?" paylaşımıyla beraber ilk sinyali verdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
H1Z1 Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Daybreak Game Company Dağıtıcısı: Sony Online Entertainment Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler