Sony, PS5'e Bu Kadar Fazla Talep Olmasını Beklemiyormuş

24.02.2021 13:31 Gazali Çetinkaya

 
PlayStation 5 satışa sunulduğundan bu yana konsolun stok sıkıntısı dünya genelinde devam ediyor.

Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan, The Washington Post ve Financial Times ile gerçekleştirdiği röportajlarda, tüketicilerin PlayStation 5'e olan talebini hafife aldıklarını ve bunun tedarik zincirinde yaşanan sorunlarla birleşmesiyle beklediklerinden çok daha az konsol üretebildiklerini belirtti.
 
PlayStation 5 2020'de 4.5 milyon adet sattı. 

Jim Ryan, konsolun üretiminin 2021'in her ayında daha da iyi gitmesini ve 2021'in ikinci yarısında gerçekten iyi sayılarda konsol üretmeyi beklediklerini ifade etti.

AMD CEO'su Lisa Su da yeni nesil konsollardaki stok sorununun bu yılın ortalarına kadar devam edeceğini söylemişti.
 
PlayStation 5'i şu anda ülkemizde de resmi satıcılarda bulmak mümkün değil. Dijital sürümün Türkiye'ye bu ay içinde geleceği açıklanmıştı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 31 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 10 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler