Sony ve Activision'a DRM Yüzünden Dava Açıldı

05.08.2010 01:52 Gökhan Yılmaz

 
     Ubisoft'un geçtiğimiz aylarda kullanımına başladığı yeni DRM (Digital Rights Management - Dijital telif ve kullanım haklarının korunumu) sistemi çok konuşulmuştu. Aslında her oyun firması çeşitli DRM sistemleri kullanıyor. Hatta sadece oyun değil, yazılım ve müzik firmaları da DRM sistemleri kullanıyor. Uniloc gibi firmalar ise dijital haklarını korumak isteyen bu tür şirketlere yardımcı olmaya çalışıyor ve yeni teknolojiler geliştiriyor. Fakat bazen DRM, büyük oyun firmalarının da başını ağrıtabiliyor.
 
     Uniloc isimli DRM teknolojileri üreten güvenlik firması, Aspyr'e, Sony'ye ve Activision'a ("Ubisoft yok mu?" dediğinizi duyar gibiyim) kendi teknolojilerinin ve patentlerinin izinsiz kullanılması ve yasal haklarının çiğnenmesi nedeniyle dava açtı. Üstelik bu açtıkları ilk dava değil. Bundan önce 2003 yılında aynı nedenden Microsoft'a dava açmışlar ve davanın 2009'da sonuçlanmasıyla kazanmışlar. Haklıysalar ve bu davayı da kazanırlarsa Sony ve Activision'un cebinden yüklü bir miktar para çıkacaktır.
 

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 10 Mayıs The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 10 Mayıs VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler