Sony ve Nintendo'nun 90'larda Üzerinde Çalıştığı Konsol İlk Kez Ortaya Çıktı

04.07.2015 14:03 Ömür Gencer


       1988 yılında Sony ve Nintendo, SNES'i CD-ROM teknolojisiyle buluşturmak için bir dönem ortaklaşa çalıştı ancak daha sonra Nintendo, 1991 yılında CD-ROM için Sony'nin rakibi Phillips ile anlaştığı açıkladı. Bunun üzerine de Sony bugün dünyanın önde gelen konsol markalarından olan PlayStation'ı üretti.
 
     Yukarıda bahsettiğimiz Nintendo ve Sony'nin üzerinde çalıştığı konsol hiçbir zaman piyasaya çıkış yapmadı. Babasının, Sony Interactive Entertainment'in kurucusu Ólafur Jóhann Ólafsson için çalıştığını öne süren bir oyuncu bu iki firmanın geliştirdiği konsol prototipini gözler önüne serdi.
 
       Belirtilene göre bahsettiğimiz oyuncunun babasına çöpe atılması için bir koli verilmiş ve bu prototip de bu kolinin içindeymiş. Yayınlanan videodan da görebileceğiniz gibi konsolun altında "2" rakamı yer alıyor. Bu rakam, konsolun üretilen ikinci cihaz olduğunu ifade ediyor olabilir. 
 
      Oyun dünyasında oldukça büyük bir yankıya sebep olan bu Nintendo ve Sony'nin ortak konsoluna ait görsellere ve videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. 
 

İlgili İçerik Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Krafton, PUBG: Battleground'un 2026 Yol Haritasını Açıkladı 25 Mart Unknown Worlds, Subnautica 2'nin Yenilenmiş, Modüler, Üs İnşa Sistemini Görücüye Çıkardı 13 Mart PUBG: BATTLEGROUNDS 9. Yaşını Kutluyor! 13 Mart Konami'nin Nintendo Switch 2'ye Özel Oyunu eFootball Kick-Off, 4 Haziran'da Piyasaya Sürülecek! 04 Mart WWE® 2K26’da Oyuncuların Yaratıcılığı Ön Planda Olacak 20 Şubat
Forumdan Konular
DH'den Haberler