Sosyal Oyun Pazarının Geliri 1 Milyar Dolar Olacak

Farmville bu oyunlar arasında en çok ilgi gösterilenlerden bir tanesi
14.01.2011 11:59 Alkan Adakaner


    Sosyal oyun pazarı son dönemlerde büyük bir yükseliş yaşıyor. İnternetin yaygınlaşması ve ulaşılabilirliğinin kolay hale gelmesi bu pazarın büyümesinde büyük etken. 2011 yılında da sosyal oyun pazarının geçen yıla göre %28 büyümesi bekleniyor.
 
    eMarketer'ın araştırmasına göre Amerika'daki 62 milyon internet kullanıcısının (%27'si web'te sörf yapan kitle) 2011'de en azından 1 sosyal oyun oynaması bekleniyor. Geçen yıl bu rakam 53 milyon kişiymiş.

    Sanal eşyaların geliri de sosyal oyun sunan firmaların en büyük para kaynağı olacak. Ayrıca sosyal oyunlardaki reklamlardan gelen gelirin de %60 artarak 192 milyon dolara ulaşması bekleniyor.     
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 1 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 3 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 4 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler