Söylenti: EA'de İşten Çıkarma Var (Güncelleme)

16.04.2012 12:40 Samet Konuksal


     Güncelleme: Söylenti haberinin çıkmasının ardından Electronic Arts, ünlü sitelerle iletişime geçip haberi yalanladı. EA sözcüsü tarafından MCV'ye "Söylenti doğruyu yansıtmıyor. Electronic Arts her zaman projeleriyle birlikte büyüyen, gelişen bir şirket." açıklaması yapıldı.
 ---
 
     Şu sıralar ünü açısından pek de kendine yakışır haberlerde anılmayan Electronic Arts için bir söylenti çıktı. Söylentiye göre düşük satışlar, Electronic Arts'ta işten çıkarmaları beraberinde getirdi.
 
     500 ile 1.000 arasında çalışan sayısının işten çıkarıldığını haber eden Startup Grind, söylentiyi birden fazla kaynaktan onaylatmış. Söylenti kaynaklarının dediğine göre ise bu işten çıkarmaların en büyük nedeni Star Wars: The Old Republic ile Battlefield 3'e harcanan büyük paraların getirilerinin o derecede olmayışı.
 
     Şöyle bir Star Wars: The Old Republic açısından bakarsak olaya, 200 milyon dolarlık bütçeyle yapılan oyunun aktif oyuncu sayısı geçtiğimiz ay içerisinde 1.7 milyon olarak açıklanmıştı. Yapımcı ekip Haziran ayına kadar bu sayının 2 milyona kadar çıkmasını beklese de önümüzde World of Warcraft'ın ek paketi, Guild Wars 2 ve TERA Online gibi MMO piyasasında hedefleri olan yapımları görüyoruz ki, 2 milyonluk oyuncunun yine de EA'i rahatlatacağını sanmıyorum.
 
     Kısacası, Electronic Arts'ın gelecekteki işi gerçekten de zor gözüküyor...

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars: The Old Republic Platformlar: PC Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: Lucasarts Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 1 Saat önce Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 2 Saat önce Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor 3 Saat önce Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 3 Saat önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler