Söylenti: PlayStation 5 ve Xbox Series X GPU Teknik Özellikleri Sızdırıldı

31.12.2019 14:11 Gazali Çetinkaya

 
Eurogamer ve Digital Foundry, geçenlerde AMD'nin test laboratuvarlarından sızdığı iddia edilen PlayStation 5 ve Xbox Series X GPU (Grafik İşlemci Ünitesi) teknik özelliklerini değerlendirdi.
 
Eurogamer'ın haberine göre, Xbox Series X 1700MHz'de çalışan 56 özel Navi işlem birimine sahip 12 teraflops gücünde bir GPU ile gelecek. Windows Central sitesi de güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiler sonucu Xbox Series X'in 12 teraflopsu hedeflediğini belirtmişti.
 
PlayStation 5 ise 2000MHz'de çalışan 36 özel Navi işlem birimine sahip 9.2 teraflops gücünde bir GPU ile gelecek. 
 
PlayStation 5 GPU'su ayrıca Gen 0, Gen 1 ve Gen 2 adlı üç farklı moda sahip olacak ve Gen 0 ve Gen 1 PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro oyunlarını geriye uyumlu oynatmaya ve Gen 2 ise PlayStation 5 oyunlarını oynatmaya yarayacak. Gen 2 teknik özellikleri yukarıdaki gibi. Gen 0 ve Gen 1 teknik özellikleri ise PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro ile aynı. Gen 0 800MHz, 176 GB/s ve 32 ROPs. Gen 1 911 MHz, 218 GB/s ve 64 ROPs.
 
İki konsol da GDDR6 bellek (Xbox Series X 560GB/s; PlayStation 5 448GB/s - 512GB/s arasında bir bant bant genişliği), SSD ve Zen 2 tabanlı sekiz çekirdek özel bir AMD işlemciye sahip olacak. 
 
Eurogamer, PlayStation 5 ile ilgili olarak "Sızdırılan teknik özellikler PlayStation 5'in fiyat ve performans arasında dengelenmiş bir cihaz olduğunu işaret ediyor. 16GB GDDR6 bellek ve 1TB SSD ile yine de pahalı bir cihaz gibi duruyor fakat canavar gibi görünen Xbox Series X'e kıyasla PlayStation 5'in $399 gibi bir fiyattan çıkma şansı daha yüksek. Görünüşe bakılırsa, Microsoft daha güçlü bir makineye sahip olacak fakat bazıları konsolda fiyatın daha önemli olduğunu söyleyebilir."
 
Sony Interactive Entertainment veya Microsoft sızdırılan bu teknik özellikler hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.
 
Digital Foundry'nin değerlendirme videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 93 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 1 Saat önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 6 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 7 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler