Söylenti: Resident Evil 6, Batılı Yapımcıya Emanet

18.12.2011 20:34 Levent Polater

 
    Resident Evil 6 duyurusu resmi bir biçimde gerçekleşmedi fakat söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Yayılan bir spekülasyona göre yeni Resident Evil oyununun yapımı Batı tabanlı bir firmaya emanet edilmiş durumda.
 
    Araştırmalar sonucu tüm bulgular Kaliforniya tabanlı yapımcı Spark Unlimited'da yoğunlaşıyor. Spark'ın şu anda 2 proje üzerinde çalıştığı biliniyor. Bunlardan biri için sitelerinde "konsola özgü çok ünlü bir serinin devam oyunu" ve "3rd Person Aksiyon/korku oyununda yeni ve cesur bir deneme" yazıldığı görülüyor.
 
    Stüdyonun ayrıca bu proje için iş ilânları da yayınladığı gözden kaçmıyor. Bu ilanların başını baş tasarımcı çekiyor. Dahası ise Capcom'a yıllardır VFX tasarımcısı olarak hizmet vermiş olan Hoshiko Oyamatsu'nun artık Spark'da çalışacak olması göze çarpıyor.

    Aynı zamanda Spark stüdyolarına bu spekülasyonlarla ilgili yöneltilen sorulara alınan cevaplar da çok ilginç. Örneğin Spark, Twitter'dan aşağıdaki açıklamaları yapmış:
 
    "Oyunu yayıncı için yapıyoruz. Oyun hakkında her türlü yardımı alıyoruz. Biz sadece kendi yapımcı fikirlerimizi sunuyoruz."
 
     Spark, ayrıca şu anda hangi oyun üzerinde çalıştıklarını veya kiminle çalıştıklarını onaylayacak durumda olmadıklarını söyledi. Capcom'un Batı tabanlı yapımcılara birçok köklü serisini emanet ettiğine şahit oluyoruz. Bunlar arasında Blue Castle'ın Dead Rising 2'yi Slant Six'in Raccoon City'yi ve Ninja Theory'nin DMC'yi yapmasını örnek gösterebiliriz. 

    Capcom'dan bu konuyla ilgili bir yanıt bekleniyor. Gerçekten Resident Evil 6'nın yapımcısı Spark stüdyoları olabilir mi, hep beraber göreceğiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Resident Evil 6 Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 2 Ekim 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 11 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler