Söylenti: THQ Batıyor!

15.01.2012 20:56 Samet Konuksal


      Oyun dünyası adına sessiz geçen bir haftasonunu kıpırdatan haber, bir söylenti aracılığıyla geldi! Kevin Dent'in Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre THQ tam anlamıyla batıyor!
 
      Uluslararası Oyun Yapımcı Derneği(ISCA)'nin mobil oyunlar kısmının başkanı Kevin Dent'in Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre THQ, 2014 senesine yetiştirilmesi planlanan projelerin tamamını iptal etmiş durumda. Tahmin yapmak gerekirse bu projeler arasında South Park RPG'si ve Crytek'in devamını yaptığı Homefront yer alabilir. Bu projeler için Asyalı bir firmayla anlaşmaya varmak üzere olan THQ'nun diğer projelerinde de işler biraz karşışık.
 
      Kevin Dent'in yaptığı açıklamaya göre uzun süredir beklenen Warhammer 40K MMO'su Dark Millenium Online iptal edilmiş durumda. THQ'nın büyük beklentiye sahip projeleri Darksiders II, Metro: The Last Light ve Devil's Third için kesin bir bilgi verilmese de muhtemelen bu yapımların iptal edilmeyeceği belirtilmiş.
 
     Kevin Dent'in THQ'nun bu duruma düşmesinin büyük nedenleri arasında uDraw ve Homefront gibi projelere yaptıkları büyük yatırımların kazancının fazla olmayışı ve kendilerinin 2011'deki en güçlü yapımlarından Saints Row: The Third'ün en yoğun zamanda çıkmış olup bekleneni veremeyişini göstermiş. Konuyu ise son olarak Dent, şu şekilde özetliyor;
 
"Bu endüstride Electronic Arts veya Activision gibi firmalar bazı hataları telafi edebilir ancak THQ gibi firmalar bu hataların altından kalkamaz."
       
Not: Kevin Dent'in THQ ile direkt olarak bir ilişkisinin olmadığı için yukarıdaki bilgiler tamamen söylentiden ibaret. THQ'dan haberle alakalı bir açıklama henüz gelmedi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Saints Row: The Third Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Volition Dağıtıcısı: THQ Tür: Action Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 45 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Greedfall 2'den Yeni Oynanış Videosu Geldi: Yol Haritası Açıklandı 56 Dk önce Activision, Hikaye Odaklı Oyunlar İçin Elsewhere Stüdyosunu Kurdu 2 Saat önce MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 14 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler