Split/Second ve Pure Yapımcısı Kapılarını Kapattı

Bekleneni veremeyen iki oyun sonrası Black Rock Studios zor günler geçiriyordu.
03.09.2011 01:30 Samet Konuksal


    Ne yazık ki, bir firma iflas haberiyle daha karşınızdayız. L.A. Noire yapımcısı Team Bondi iflasının ardından, Split/Second ve Pure gibi yapımların sahibi Black Rock Studios da, kapılarını kapattı.
 
     Yarış oyunlarında sıklıkla rastladığımız Black Rock Studios da, maddi açıdan sıkıntılı günler geçiriyordu. Arkasında Disney'in desteğini bulunduran firma, geçen Mayıs ayında yaptığı açıklamaya göre tam 100 kişiyi işten çıkarmak zorunda kalmıştı. Bugün Disney tarafından yapılan açıklamaya göre ise Black Rock Studios tamamen kapandı.
 
     Firmanın son çıkan oyunu Split/Second, eğlenceli bir yarış oyunu olsa da, malesef yanlış bir zamanda çıkışını yaptı. Türleri pek benzemese de, bir çok otorite, Red Dead Redemption ile aynı zaman aralığında çıkışı yüzünden Split/Second'ın az sattığını düşünüyor.
 
     Black Rock Studios, Split/Second'ı bir seri haline getirip ikinci oyunun yapımına başlanmıştı ancak Split/Second 2, iptal edilmişti. Ardından firma, DotA tarzı bir ücretsiz MMO-RTS oyunu olan Champions Alliance'in yapımına başladığını duyurmuştu. Ancak bu kapanmayla birlikte proje de otomatik olarak iptal edilmiş oluyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Split/Second Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Black Rock Studio Dağıtıcısı: Disney Interactive Studios Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 21 Mayıs 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 09 Mayıs Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 09 Mayıs Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 09 Mayıs Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 09 Mayıs Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 09 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler