"Square Enix'in Öğrenmesi Gereken Çok Şey Var"

24.07.2013 02:33 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz saatlerde Eidos Montreal'in kurucularından Stephane D'Astous, firmadan ayrıldığını açıklamıştı. Genel müdürlük koltuğunu bırakan D'Astous, ayrılıkla ilgili sıcağı sıcağına bir röportaj verdi. 
 
    Polygon'a konuşan D'Astous, adeta Square Enix'e ateş püskürdü. Yaptığı açıklamalarda D'Astous, "Square Enix'in oyun açısından bir sıkıntısı yok. Ancak firmanın öğrenmesi gereken şeyler var. Square Enix, çok fazla satabilecek markalara sahip. Bunun üzerine yüklenmesi gerekirken, geliştirici stüdyoları neredeyse hiç önemsemez haldeler. Onlarla hiç iletişim kurmuyorlar. Onların görüşlerini önemsemiyorlar. İletişim açısından çok kopuk bir firma." sözlerini söyledi.
 
    Sanıyorus D'Astous'un ne demek istediğini hepimiz anladık. Oldukça başarılı iş çıkaran Deus Ex: Human Revolution'dan sonra serinin bir anda mobil platforma kayması, satışlar açısından olumlu seviyede giden Sleeping Dogs, Tomb Raider ve Hitman: Absolution gibi oyunların firma tarafından 'kötü sattı' sayılması D'Astous'u doldurmuş gözüküyor. 
 

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 28 Mayıs Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 28 Mayıs Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler