Starfield İçin DLC Boyutunda Fan Yapımı Mod Yayınlandı

09.04.2024 16:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından oyunculara sunulan bilim kurgu temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Starfield için yeni bir mod yayınlandı. Fan yapımı bir mod olarak karşımıza çıkan bu sürüm tam bir DLC niteliğinde.
 
Starfield'ın yeni modu oldukça iddialı 
 
 
 
Mod geliştiricisi Tank-girl444 tarafından geliştirilen yeni mod "TG's Galactic Colonies Expanse" adıyla karşımıza çıkıyor. DLC boyutundaki bu genişleme paketi biz oyunculara koloniler oluşturma olanağı sağlıyor ve aynı zamanda kullanabileceğimiz çeşitli nesneleri de beraberinde getiriyor. Daha fazla detaya girecek olursak mod ile beraber oyunun karakol sistemi daha fazla gelişiyor ve üretim özellikleri ile beraber oyuna çeşitlilik geliyor.
 
İddialı bir mod olarak karşımıza çıkan bu pakette ileri seviye karakollar (yerleşkeler) inşa edebiliyor ve bu sayede detaylı bir uzay kolonisi sistemi oyuna dahil oluyor. Diğer taraftan kendi bölgenizi taretlerle ve çeşitli mekanizmalarla beraber koruyabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu modla oyuna savunma sisteminin dahil olduğunu belirtebiliyoruz.
 
Modun diğer bir büyük özelliği ise gelişmiş üretim sistemi. Üretim hattı ile beraber kendi koloninizi daha merkezi bir hale getirebilecek başka bir deyişle galaksinin her yerinden farklı malzemeler alabileceğiniz bir sisteme sahip olacaksınız. Son olarak mod ile yepyeni bir çiftçilik sistemi oyuna dahil oluyor ve 40'tan fazla yeni tarıma elverişli bitkinin ve üretim öğesinin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
- Mod linki
 

 
Starfield geniş bir uzay macerasını bizlere sunuyor 
 
Ortamları, atmosferleri ve karakterleri ile beraber dikkatleri üzerine çeken Starfield yeni güncellemeler almaya devam ediyor. Sorunlu çıkışı ile beraber içerisinde bulunduğumuz yapım gerçekten de geniş kapsamlı açık dünyaları, farklı gezegenleri ve daha fazlasını bizlere sunuyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi karakterlerimizi oluşturabiliyor, bu karakterlerle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemeye başlayabiliyoruz. Karakter odaklı yapı ile beraber kendi karakterimizi güçlendirebiliyor, farklı ve güçlü donanımlara sahip olabiliyor ve en büyük gizemlere cevap arayışımıza başlayabiliyoruz. 25 yıl aradan sonra karşımıza gelen yeni bir evren olarak karşımıza çıkan bu yapım Bethesda ekibi tarafından bizlere sunuluyor.

Elbette eski bir oyun motoruyla beraber geliştirildi. Dolayısıyla birçok kişi ve oyuncu topluluğu bu oyun motoru sebebiyle oyunu bir haliyle eleştiriyor ve günümüzdeki teknolojilere yetişmediğini söylüyor. Bazı noktalarda elbette gerçekten de oyunda yer aldığımız süre boyunca o eski yapıyı hissedebiliyor, farklı sorunların, bugları ve daha fazlasını görebiliyoruz. Ancak oyunun genel yapısına bakacak olursak elbette başarılı bir işin olduğunu aktarabiliyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız kısımlarda yenilikçi mekaniklerin, ilgi çekici özelliklerin ve daha fazlasının olduğunu söyleyebiliyoruz.

Bunun dışında oyunda yer alan geniş kapsamlı mod desteği ile beraber gerçekten de güzel bir deneyimle beraber oyunda ilerlemeye başlıyor ve böylece kendi deneyimimize özelleştirebiliyoruz.
 
 

2030 yılında geçen bu yapım içerisinde güneş sisteminin ötesine geçerek farklı gezegenlere doğru ilerleyebilir, bu gezegenleri tek tek keşfedebiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. O yönde gerçekten de keşfedilecek oldukça fazla alanın olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak diğer taraftan ise bazı oyuncular görünmez duvarların olduğunu aktarabiliyor.
 
Çünkü oyunda sınırsız bir alan olmadığından bahsedebilir ve belli bir alana geldikten sonra da o bölgeye ne yazık ki ilerlemeye çalışamıyoruz. Dolayısıyla bu tarz görünmez duvarların ve belli noktaların olması oyuncular açısından elbette sorun teşkil etmiyor. Çünkü zaten oyunda yer alan alanların gayet yeterli olduğunu ve farklı seyahat sistemleri ile beraber de ilgi çekici ortamlara geçiş yaptığımıza aktarabiliyoruz.

Yıldızlar arasında geçen bu macera oyunu içerisinde elbette yeni nesil bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor ve diğer taraftan aksiyon rol yapma unsurlarının da ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca yeni gezegenlere yerleşip buraları artık kendi uzay bölgemizi inşa edebiliyor, inşa etmekle beraber kendi gezginlerimizi buraya yerleştirebiliyor ve en büyük ve en iddialı oyunlar arasında bulunuyor diyebiliriz.

Fallout 4’ün ödüllü geliştiricilerinden bizlere sunulan bu yapımda elbette arka planda bir hikaye bulunuyor ve hikaye konusu burada oldukça önem arz ediyor. Hikaye içeriğiyle beraber yer alabildiğimiz yapımında karakterimizle beraber anlatacağımız hikaye konusunda gidişatı yön verebiliyor ve yaptığımız seçimlerle beraber de farklı sonuçlara doğru ulaşabiliyoruz.
 
Kendi görünüşümüzü özelleştirip kişiselleştirebiliyor, yakında arka planda yer alan hikayeye ve diğer özelliklere göz atabilir ve kendi deneyimizi burada kişiselleştirerek diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Zaten oyunda oldukça geniş kapsamlı bir mod desteği bulunduğundan bu mod destekleriyle beraber de oyunda farklı deneyimler elde edebilir ve ön plana çıkacak özelliklerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan oyun içerisinde farklı şekillerde sınıflara evrilebiliyor ve bu sınıflarla beraber de gerçekten farklı farklı deneyimler içerisine girebiliyoruz. Yeni özelliklerle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız ve bu deneyimle beraber kendimize casus, diplomat veya çok daha farklı bir geçmişe sahip olan bir karakterle beraber bulabildiğimiz yapımda istediğimiz gibi hikayede ilerleyebiliyor ve ileride neler olup biteceğini tamamen biz karar verebiliyoruz.
 
Aynı zamanda burada hangi meslek sahibi olmak istiyorsak ona göre yönelebiliyor, kendimiz karar verebiliyor ve istediğimiz hikaye ile beraber de oyunda hızlı bir şekilde yer alabiliyoruz.
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz bu yapımda her bölge içerisinde farklı zorlukların, manzaraların, atmosferlerin ve daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca burada farklı ve ikonik karakterlerin olduğunu aktarabiliyor ve kendimizi bu karakterlerle beraber ilerletebiliyoruz.

Yıldızlar arasında seyahat edebildiğimiz ve geliştirici ekibin belirttiğine göre bini aşkın gezegeni burada keşfedebildiğimiz yapımda hayat dolu şehirlerde dolaşabiliyor, kimsenin olmadığı ve terk edilmiş bölgeleri doğru ilerleyebiliyor, tehlikeli bölgeleri araştırabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Gerçekten de yapılması gereken oldukça fazla işin burada olduğunu söyleyebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi hem ana görevlerden hem de yan görevlerden o yönde ilerlemek katledebiliyoruz. Bu sayede beraber yeni özelliklerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda yeni donanımlarla beraber de oyunda hızlı bir şekilde güçlü konuma gelebiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de elbette farklı ve ilgi çekici düşmanların olduğunu da aktarabiliyoruz.

Yıldızlar arasında seyahat edebildiğimiz ve bu yıldızları keşfedebildiğimiz yapımda unutulmaz karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerle etkileşime girerek elbette onları ekibimize dahil edebiliyoruz. Çeşitli grupların yer aldığı ve aynı zamanda ilgi çekici maceralarla beraber yer alabileceğimiz yapımda görevden göreve doğru koşmaya hazırlanıyoruz. Bu görevlerden başarılı ayrıldığımız zaman çeşitli donanımların sahibi olabiliyor ve oyunda hikaye konusunda ilerleme katledebiliyoruz.

Bunun dışında oyunda keşfedilmeye bekleyen bazı ilgi çekici bölgelerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve bununla beraber çeşitli gizemleri açığa çıkarabileceğimiz sırların olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında oyunda yeni evrenlere doğru adım atabiliyor ve aynı zamanda buralara doğru ilerlerken uzay savaşlarına doğru da geçiş yapabiliyoruz. Oyunda bir uzay gemimiz bulunuyor. Bu uzay gemimizle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve bu gemimizi dilediğimiz şekilde güncelleyebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Aynı şekilde çeşitli özelleştirmelerle ve kişiselleştirmelerle yer alabildiğimiz yapımında uzay gemimize ne kadar güçlü tutarsa o kadar çok korsan gemilerine karşı güçlü durabiliyor ve onları aynı zamanda yağmalayabiliyoruz. Ne kadar çok farklı kaynağa sahip olabilirsek o kadar çok geniş kapsamlı güncellemelerin ve genişletmelerin sahibi olabiliyor ve ek olarak burada yeni hikaye görevlerine doğru adım atmaya hazırlanıyoruz.

Görevden göreve doğru ilerleyebildiğimiz ve aynı zamanda bu görevleri başarıyla tamamlamaya çalıştığımız yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Ana görevler elbette hikaye görevleri ile beraber ön plana çıkıyor ve burada yeni karakterleri tanımamıza aracılık ediyor. Aynı zamanda yan görevlerle beraber de farklı şekillerdeki hikayelere doğru adım atabiliyoruz. Bu arada farklı karakterler tanıyabilir, yeni olaylarla beraber karşılaşabilir ve ilgi çekici bölgelere doğru bu yan görevlerle beraber atılabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yan görevleri tamamlamak ve yine becerilere ve yeteneklere sahip olmak oldukça önem arz ediyor.
 
Oyunda uzay savaşları kullanılıyor ve bu savaşlarla beraber gemimizi hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve oksijen olmadığı kısımlarda dilediğimiz şekilde ilerlemeye başlıyoruz. Burada uzay gemimizle beraber ateşlemeler yapabiliyor, düşman gemilerine doğru mermiler atabiliyor, farklı şekillerde ateşler edebiliyor ve topları burada yollayabiliyoruz. Dolayısıyla buradaki düşmanları da ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve aynı zamanda çeşitli bonuslar kazanmak için de hayallerimizdeki geminin kaptanı olmaya hazırlanıyoruz.
Oyunda gemiyi istediğimiz şekilde kullanabiliyor, sağa sola doğru manevralar yapabiliyor, komuta edebiliyor ve ekibimizi bu gemiye dahil edebiliyoruz.
 
Eşsiz bonuslar kazanmak için buradan mürettebatımızla beraber çeşitli görevlere çıkabilir ve aynı zamanda bu ekip üyelerine istediğimiz bir şekilde görevler verebiliyoruz. Burada gerçekten de farklı mekaniklerin olduğundan bahsedebilir ve ekip üyelerine burada farklı şekillerde görevler verdiğimiz noktada onlardan çeşitli bonusları sağlayabilir ve yeni kaynakların da sahibi olabiliyoruz. Bu kaynaklarla beraber riskli gemi savaşlarına doğru adım atabiliyor, rastgele görevleri bulup burada tamamlamaya çalışıyor, yıldız istasyonlarına doğru ilerlemeye başlıyor ve hatta buralara iniş yapmaya çalışıyoruz.
 
 

Diğer taraftan düşman gemilerine burada bordalayıp onları yakınımıza doğru çekebiliyor ve ele geçirebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz bir şekilde koleksiyon unsurlarını elinize alabiliyor, farklı kaynakların sahibi olabiliyor, uzayın derinliklerinde bu gemi savaşları ile beraber kendi koleksiyonunuzu tamamlayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Keşfedebileceğiniz, toplayabileceğiniz ve inşa edebileceğiniz bu yapım içerisinde gemiyi istediğiniz şekilde kullanabiliyor, kullanım esnasında yapacaklarınız oldukça önem arz ediyor ve geminizin yok olup gitmesine burada engel olmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Rastgele görevler bulup ekip üyelerinize verebildiğiniz silahları ve kalkanları geliştirebildiğiniz ve aynı zamanda bu detaylarla beraber kendi geminizi özelleştirip kişiselleştirebileceğinizi yapım gerçekten de geniş kapsamlı bir uzay deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor ve buna da bir noktada başarıyor diyebiliriz. Geniş kapsamlı maceralar içerisinde özgürce dolaşabileceğiniz ve aynı zamanda uzay gemileriyle beraber savaşabileceğinizi yapımda aynı şekilde uzay geminizi aslında hızlı seyahat sistemi olarak kullanabiliyor ve böylece farklı gezegenlere doğru adım atabiliyorsunuz.

Yıldız gemileri ile beraber ilerleyebileceğiniz, keşfedebileceğiniz, etrafı toparlayabileceğiniz ve aynı zamanda inşa etme mekanikleri ile beraber karşılaşabileceğiniz bu yapımda gezegenleri dolaşarak hem bitki hem de hayvanlar alemini keşfedebiliyor ve burada farklı şekillerde öğrenimler yaparak çeşitli ilaçlar ve yiyecekler ortaya çıkarmaya hazırlanabiliyorsunuz. Oyunda bildiğiniz üzere zanaatkarlık mekaniği bulunuyor. Bu mekanikle beraber istediğiniz şekilde topladığınız kaynaklarla farklı donanımlar üretebiliyor, oluşturabiliyor ve bu donanımları istediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz.
 
 
 
Ekipmanlardan silahlara kadar ihtiyacınız olan her şey burada üretmek için gerekli kaynakları toplayarak burada güzel bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Aynı zamanda etrafınıza istediğiniz şekilde karakollar inşa edebilir ve bu karakollar içerisinde elbette istediğiniz gibi otomatik olarak materyaller çıkarması için bir ekip kurabiliyorsunuz.
 
Bu ekiple beraber üretim hattı kurabilir, ekibinizi istediğiniz şekilde kiralayabilir ve karakollar arasında kaynaklara aktarmak için de kargo bağlantılarını burada inşa etmek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel bir deneyim bulunuyor ve aynı zamanda simülasyon unsurların da bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda ham materyalleri araştırma içerisine giriş yapabilir, bunları inceleyebilir, özel üretim tariflerini kilidini açabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Silahınızı her zaman hazır tutabileceğiniz ve aynı zamanda bir hayli büyük tehlikelerle karşılaşabileceğiniz bu yapımda çatışma mekaniklerinin oldukça ön planda olduğunu aktarabiliyoruz ve buradan sağ kurtulmak için hayatta kalma sistemlerini öğrenmeniz gerekiyor. Uzun menzilli tüfeklerle beraber ilerleyebildiğiniz, lazer silahları ile beraber aynı zamanda patlayıcıları da tercih edebileceğiniz bu yapımda her oyuncuya hitap eden bir içerik yer alıyor.
 
İstediğiniz şekilde kendi tarzınızı oyuna yansıtabiliyor ve tamamen yapabileceğiniz seçimlerle beraber oyunda ilerlemeye çalışabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Starfield Platformlar: PC Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 6 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 6 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 6 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 7 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler