Steam Controller'ı Deneyen Yapımcıların Yorumları

29.09.2013 01:35 Samet Konuksal


    PC'leri ve Steam platformunu oturma odasına taşıyan Valve, önce SteamOS'i, sonra mini PC'leri ve en sonunda da Steam Controller'ı duyurmuştu. Fazla alışkın olmadığımız, tamamen özgün bir tarzda karşımıza çıkan Steam Controller, ilk başta bağımsız yapımcılara test ettirilmiş.
 
    Data Realms isimli bir bağımsız stüdyonun yapımcısı Dan Tabar, Steam Controller'ı deneyen ilk kişilerden birisi. Valve'in yeni kontrolcüsüyle ilgili açıklamalar yapan Tabar, Steam Controller'ın oldukça esnek ve kolay kontrol edilebilir yapıda olduğunu söylüyor.
 
    Konuyla ilgili Tabar, "Valve gerçekten farklı şeyler yapmayı amaçlıyor. Kontrolcüyü oluştururken kendilerine, "Kontrolcülerde gerçekten analog yönlendiricilere ihtiyacımız var mı?" veya "Arkadaki parmaklar oyun oynarken neden boş duruyor?" gibi soruları sormuşlar. Beni en çok heyecanlandıran nokta da bu. Valve, kontrolcü tanımlamasını baştan tasarlamış gözüküyor." açıklamalarını yaptı.
    
 
    Valve'ın kendilerini stüdyoya toplayıp Borderlands'i kontrolcüyle birlikte test ettirdiğini söyleyen Tabar, kontrolcünün kendilerine dağıtıp dağıtılmadığıyla ilgili bir söz söylemedi. Yaptığı açıklamalarda Tabar, yeni detaylar da paylaştı. Yapımcının belirttiğine göre trackpad'deki bölgelere göre özel tuş atamaları yapabiliyoruz. Örneğin Borderlands'de trackpad'in en uç noktalarına değdiğimizde karakter koşmaya başlıyor. Orta noktalarda oynarken ise karakter normal hızda yürüyormuş.
 
     Yaptığı açıklamalar sırasında Dan Tabar, kontrolcünün trackpad ve dokunmatik ekranını anlattı. Tabar, "Trackpad fikrini duyunca ilk başta soğuk karşıladım. Ancak Steam Controller'ın trackpadi ile laptoplardaki mouse kontrolcüleri arasında çok fark var. Steam Controller'daki trackpadler kendilerini kesinlikle hissettiriyorlar. Dokunmatik ekran konusunda ise, bir oyuncu olarak beni heyecanlandırmadı. Ancak bir yapımcı düşüncesiyle yaklaştığımda aklıma ilginç fikirleri getirdi." sözleriyle birlikte kontrolcüyü anlattı.
 
    Tabar'la aynı gün Valve ofisinde Steam Controller'ı test eden yapımcılardan birisi de, The Cave'in yapımcısı Double Fine çalışanı Chris Remo idi. Remo'nun yaptığı açıklamalar ise şöyle; "Hiçbir ekstra ayarlama yapmadan The Cave'i açtık ve oyunu kontrolcüyle birlikte oynayabildik. Oyunları Steam Controller'la oynamak için yapımcıların ekstra bir destek sağlaması gerekmiyor. Steam Controller'da beni en çok trackpadler etkiledi. Tamamen bambaşka bir şey. Laptoplardaki trackpadleri kullanmayı hiç sevmem. Ancak Steam Controller'da bu uyum harika sağlanmış."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 48 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler